Μενού με έντομα στη Δύση ως το 2020;

0
48

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

«Η δυτική κοινωνία καλά θα κάνει να συνηθίσει την ιδέα των εντόμων γιατί μέχρι το 2020 θα αποτελούν βασικό μέρος της καθημερινής δίαιτας», προειδοποιεί γνωστός εντομολόγος, επικεφαλής του πρώτου πανεπιστημιακού κέντρου που μελετά τα έντομα ως πηγή διατροφής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, o καθηγητής εντομολογίας Marcel Dicke από το πανεπιστήμιο του Wageningen ισχυρίζεται ότι οι καταναλωτές που παραδοσιακά «σνόμπαραν» τις εξάποδες λιχουδιές, ενδέχεται να αλλάξουν γνώμη καθώς το συμβατικό κρέας γίνεται όλο και πιο ακριβό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Wired, ο καθηγητής επισήμανε ότι «το σημαντικότερο πράγμα είναι να προετοιμάσουμε τους καταναλωτές έτσι ώστε να συνηθίσουν την ιδέα, καθώς από το 2020 και μετά οι επιλογές δεν θα είναι πολλές».

Ο δρ. Dicke θέλει να πείσει τους ανθρώπους να αφήσουν πίσω τους τις προκαταλήψεις για τα έντομα και να δελεάσει τις βιομηχανίες τροφίμων να σχεδιάσουν και να προωθήσουν προϊόντα που θα είναι πιο ελκυστικά.

Σημειώνεται ότι ο δρ. Dicke είναι επικεφαλής τετραετούς προγράμματος που διεξάγεται στην Ολλανδία και έχει στόχο την εκπόνηση επιχειρηματικού και επιστημονικού σχεδίου που θα φέρει τα έντομα στα τραπέζια των Ευρωπαίων και των Αμερικανών.

Πάνω από 1.000 είδη εντόμων καταναλώνονται παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών τα έντομα είναι ζωτικής σημασίας για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού, ωστόσο σπάνια εντάσσονται στη δίαιτα πολλών πλούσιων χωρών.

econews

Σχόλια