Φουκουσίμα: πιέσεις για διεύρυνση της ζώνης εκκένωσης

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

“Εντείνονται οι πιέσεις προς την Ιαπωνία να επεκτείνει τη ζώνη εκκένωσης γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η ζώνη εκκένωσης αυτή τη στιγμή εκτείνεται στα 20 χιλιόμετρα, ωστόσο τα Ηνωμένα Έθνη επισημαίνουν ότι υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας, πάνω από τα ασφαλή όρια, εντοπίστηκαν σε απόσταση 40 χιλιομέτρων.

Στο μεταξύ, η συγκέντρωση ραδιενεργού ιωδίου στη θάλασσα κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα χτύπησε νέο ρεκόρ, αφού ξεπερνά το επιτρεπτό όριο κατά 4.385 φορές.

Όπως επισημαίνει η Ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας (NISA), η διαρροή ραδιενέργειας από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα μπορεί να είναι συνεχής.

Την Τετάρτη, η εταιρεία που διαχειρίζεται τους πυρηνικούς σταθμούς ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη λειτουργία των τεσσάρων από τους έξι πυρηνικούς αντιδραστήρες καθώς απέτυχαν οι προσπάθειες να τους θέσει υπό έλεγχο.

Το τσουνάμι που προκλήθηκε από το φονικό σεισμό στην Ιαπωνία έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 11.417 ανθρώπους, ενώ μετά από τρεις εβδομάδες 16.273 άνθρωποι ακόμα αγνοούνται.

econews

Σχόλια