Η Greenpeace «χτυπά» το Facebook εκ των έσω

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στους εργαζομένους του Facebook επικεντρώνεται πλέον η εκστρατεία της Greenpeace που ξεκίνησε πέρυσι και έχει στόχο να φέρει την «πράσινη επανάσταση» στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Ειδικότερα, με την εκστρατεία της η Greenpeace ζητά από το Facebook να απεξαρτηθεί από τον άνθρακα, να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα και να στραφεί στην καθαρή ενέργεια.

Η περιβαλλοντική οργάνωση επιδιώκει να πετύχει την αλλαγή «εκ των έσω», προσεγγίζοντας σε πρώτη φάση το προσωπικό της εταιρείας.

Σε δηλώσεις του ο Casey Harrell, συντονιστής εκστρατειών της Greenpeace για το γραφείο του Σαν Φρανσίσκο, τόνισε: «Αγαπάμε το Facebook. Οι εργαζόμενοί του είναι νέοι και μοιράζονται τις ίδιες αξίες με εμάς καθώς θέλουν έναν καλύτερο κόσμο. Η εργαζόμενοι του Facebook συμμετέχουν στην κοινωνική επανάσταση ωστόσο πρέπει να συμμετάσχουν και στην ενεργειακή επανάσταση».

Εκστρατεία για το Facebook διεξάγει και το ελληνικό γραφείο της Greenpeace που εδώ και καιρό ζητά από τον Mark Zuckerberg να διαγράψει οριστικά τον άνθρακα από το Facebook, μέχρι τις 22 Απριλίου την Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Greenpeace Hellas:

Όπως επανελλειμένα έχει αποδειχθεί, οι λάθος επιλογές στον τρόπο παραγωγής ενέργειας είναι βλαβερές όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για τον ίδιο τον άνθρωπο. Ένα ασφαλές ενεργειακό μέλλον μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ποτέ δεν υπήρξε πιο κατάλληλη στιγμή για τον Mark, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δεσμευτεί επιτέλους πως θα διαγράψει οριστικά τον άνθρακα από το Facebook. Η Greenpeace καλεί τον Mark να επιλέξει την καθαρή, ασφαλή και πράσινη ενέργεια για τις ανάγκες ανέγερσης του μεγαλύτερου κέντρου δεδομένων στον κόσμο που θα διαχειρίζεται το Facebook.

Περιμένουμε λοιπόν τον Mark να ανακοινώσει μέχρι την ημέρα της Γης ότι θα μετατρέψει το Facebook από πηγή ρύπανσης σε πρωταθλητή στη μάχη ενάντια στις κλιματικές αλλαγές! Κι αυτό είναι κάτι που θα αξίζει πολλά «likes» από τους 600.000.000 φίλους του…

Δείτε το video της εκστρατείας

Greenpeace καλεί Mark! from Greenpeace Greece on Vimeo.

 

Σχόλια