Αιολική ενέργεια: ιστορικό ρεκόρ από την Ισπανία

0
30

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την πρώτη πηγή ηλεκτρισμού στην Ισπανία αντιπροσωπεύει πλέον η αιολική ενέργεια, με βάση μετρήσεις που διεξήχθησαν για το μήνα Μάρτιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας,  όπως ανακοίνωσε ο διαχειριστής του ισπανικού δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος (REE), πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ σε μία από τις χώρες που ηγούνται παγκοσμίως στη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Τα αιολικά πάρκα καλύπτουν το 21% της ζήτησης σε ηλεκτρισμό και έφτασαν σε μηνιαίο ρεκόρ, με την παραγωγή 4.738 γιγαβάτ, 5% περισσότερο απ’ ό,τι τον Μάρτιο του 2010», δήλωσε ο εκπρόσωπος της REEσε συνέντευξη Τύπου.

Το σύνολο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ισπανίας, κάλυψε το 42,2% της ζήτησης σε ηλεκτρικό ρεύμα για το μήνα Μάρτιο.

Η ηλιακή ενέργεια κάλυψε το 2,6 % της ζήτησης, η πυρηνική το 17%, η υδροηλεκτρική το 17,3% και η ενέργεια από άνθρακα το 12,9%.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο σύνολο των μετρήσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2011, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάλυψαν το 40,5% της ζήτησης. Από το ποσοστό αυτό, το 21% κάλυψε η αιολική ενέργεια.

«Με την παραγωγή αιολικής ενέργειας κατά το μήνα Μάρτιο, θα μπορούσε να καλυφθεί η μηνιαία ηλεκτρική κατανάλωση μιας χώρας σαν την Πορτογαλία», δήλωσε εκπρόσωπος της ισπανικής Ένωσης Αιολικών Επιχειρήσεων (AEE).

econews

Σχόλια