Λίμνη Κάρλα: μηνυτήρια αναφορά για τη ρύπανση

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μηνυτήρια αναφορά κατά όσων μπορεί να φέρουν ευθύνη για τη ρύπανση της λίμνης Κάρλας, κατέθεσε την Τρίτη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, ο δήμαρχος της πόλης, Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος έχει ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο να διενεργηθεί άμεση και ολοκληρωμένη περιβαλλοντική επιθεώρηση από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, το θέμα προέκυψε, μετά από στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία, λύματα του βιολογικού καθαρισμού Λάρισας διοχετεύονται στο λίμνη της Κάρλας.

Το κανάλι της λίμνης, βρίσκεται σε ελάχιστή απόσταση από το σημείο που καταλήγουν τα νερά του βιολογικού καθαρισμού στον Πηνειό και μέσω αυτής, στον Παγασητικό Κόλπο, με αποτέλεσμα να συντελείται περιβαλλοντικό έγκλημα.

Όπως επισημαίνεται και σε σχετική επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος Βόλου προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτραπεί η λίμνη να γίνει βόθρος αλλά και να επιβαρυνθεί ο Παγασητικός Κόλπος.

econews

Σχόλια