Στον εισαγγελέα τα κλειδιά των σφαγείων Αρκαλοχωρίου

0
25

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τη διαμαρτυρία του για τον τρόπο με τον οποίο η Εισαγγελία χειρίστηκε το θέμα των σφαγείων Αλεποχωρίου, εξέφρασε η νέα Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και 15 χρόνια τα σφαγεία Αρκαλοχωρίου λειτουργούν χωρίς την απαραίτητη άδεια και δίχως να πληρούν τους αναγκαίους περιβαλλοντικούς όρους. Για το γεγονός αυτό είναι ενήμερη η νέα Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας, η οποία στο πρόγραμμα που παρουσίασε στους πολίτες στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε συμπεριλάβει δέσμευση για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των σφαγείων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης στην οποία ανήκουν από κοινού, δείχνοντας τη βούλησή της για την εξεύρεση οριστικής λύσης.

Ωστόσο, σήμερα, χωρίς καμία ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής, ο Εισαγγελέας Ηρακλείου με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας επισκέφθηκε τα σφαγεία Αρκαλοχωρίου, τη λειτουργία των οποίων η νέα Δημοτική Αρχή παρέλαβε τις τελευταίες είκοσι μέρες.

Για το ευαίσθητο αυτό θέμα, που παραμένει άλυτο εδώ και 15 χρόνια, η Δημοτική Αρχή περίμενε τουλάχιστον τη συνεργασία με τον κ. Εισαγγελέα, προκειμένου να προγραμματιστούν από κοινού λύσεις για τη σωστή λειτουργία των σφαγείων προς όφελος των πολιτών, των εργαζομένων και των καταναλωτών, ειδικά ενόψει Πάσχα.

Αντί αυτού ο κ. Εισαγγελέας προτίμησε να δώσει εντολή για την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Προέδρου της δημοτικής εταιρείας, που πριν από λίγες μέρες παρέλαβε τη λειτουργία των σφαγείων. Και όλα αυτά την ώρα που η Δημοτική Αρχή φροντίζει έμπρακτα για τη δρομολόγηση λύσεων στο χρονίζον αυτό ζήτημα, μέσω και της επικείμενης ψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή.

Η νέα Δημοτική Αρχή δεν είναι ούτε παράνομη ούτε κατάδικη για ένα μείζον ζήτημα 15 ετών. Για τον λόγο αυτό ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας θα πραγματοποιήσει αύριο επίσκεψη στο γραφείο του κ. Εισαγγελέα, όπου και θα του παραδώσει το κλειδί των σφαγείων, προκειμένου να διαχειριστεί ο ίδιος τη λειτουργία τους και να προχωρήσει στην άμεση λύση του προβλήματος, όπως ο ίδιος νομίζει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο για την επίσκεψη του Εισαγγελέα στα σφαγεία, όσο και για την έκδοση εντάλματος σύλληψης, είναι λειτουργία που δε συνάδει στην κατεύθυνση της συνεργασίας για την ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων.»

econews

Σχόλια