Ρόδος: στον εισαγγελέα βοσκός που δένει σκυλιά-σκιάχτρα στην Κάμειρο

1
39

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Ένας βοσκός που δένει τα σκυλιά του σε άθλια κατάσταση, χωρίς νερό και πολλές φορές γεννούν αμέτρητα κουτάβια που καταλήγουν αδέσποτα οδηγήθηκε στην εισαγγελία μετά από επίμονες καταγγελίες φιλόζωης.

Τα σκυλιά πρωτοβρέθηκαν από φιλόζωους στην περιοχή της Καμείρου, σύφμωνα με δημοσίευμα στο adespoto.gr.

Φιλόζωη που είδε αυτά τα ζώα για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2009, αποφάσισε να πιέσει την αστυνομία να εφαρμόσει το νόμο και τις υποχρεώσεις της για ανταπόκριση και αυτεπάγγελτη δίωξη περιπτώσεων κακοποιήσεων ή κακοδιαχείρισης ζώων, όπως έχει διατάξει πρόσφατα και η ΕΛΑΣ.

Αρχικά η φιλόζωη θέλησε να βοηθήσει μία σκυλίτσα που γέννησε και τώρα εξαφανίστηκε, ενώ τον Φεβρουάριο του 2010 ένα από τα κουτάβια της βρέθηκε με τον ίδιο τρόπο δεμένο από αλυσίδα, χωρίς νερό με σφιχτό κολλάρο δεμένο με σύρμα.

Αυτό το σκυλί έχει βρει ήδη μια οικογένεια να το υιοθετήσει, αφού θεωρείται αδέσποτο, από τη στιγμή που είναι έξω από όρια κατοικίας.

Μετά από ρεπορτάζ τοπικού καναλιού, ο βοσκός απομάκρυνε τα σκυλιά αλλά λίγο αργότερα βρέθηκαν δεμένα ψηλά στο βουνό. Οι φιλόζωοι είναι σίγουροι ότι έχει πολλά σκυλιά στο βουνό, αφού έχει μεγάλο κοπάδι και τα χρησιμοποιεί για να διώχνει κλέφτες ή άλλα ζώα.

Ο απαράδεκτος  βοσκός συνεχίζει ακόμα και σήμερα, Μάρτιο του 2011 να δένει σκυλιά πάνω στη γέφυρα στη Σκάλα Καμείρου, πάνω στο δρόμο, με αλυσίδες από τους λαιμούς τους.

Οι φιλόζωες κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία μαζί με μάρτυρες και μάλιστα μία εξ αυτών παλεύει να τιμωρηθεί ο συγκεκριμένος βοσκός εδώ και πολλά χρόνια.

Το Α.Τ. της περιοχής Ιαλυσού ανταποκρίθηκε με μεγάλη σοβαρότητα και πήγαν με περιπολικά να ελέγξουν το σημείο.

Παρότι δεν κατάφεραν να συλλάβουν με τη διαδικασία του αυτοφώρου τον βοσκό, οι φιλόζωες τους έδωσαν DVD με τις φωτογραφίες που έχουν συγκεντρώσει από τα σκυλιά του και πώς τα κρατά δεμένα εδώ και 1,5 χρόνο που προσπαθούν να βοηθήσουν αυτά τα ζώα.

Να σημειώσουμε ότι η φιλόζωη που έχει αναλάβει την υπόθεση δεν είναι ελληνικής καταγωγής αλλά από τη Δανία.

Τελικώς η υπόθεση στάλθηκε στον εισαγγελέα από την αστυνομία αι αναμένεται, ελπίζουμε, να οριστεί δίκη αφού η εισαγγελία Ρόδου έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε αντίστοιχες καταγγελίες.

 

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.