Θεσσαλονίκη: «βουνά» τα σκουπίδια στους δρόμους

1
13

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Συσσωρευμένα εξακολουθούν να παραμένουν τα σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, παρά τις όποιες προσπάθειες του δήμου να βρει λύση στο θέμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές»,  τα απορρίμματα σχηματίζουν «βουνά» στους δρόμους, γεγονός που προκαλεί τη δυσφορία των κατοίκων, καθώς αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Στην επιχείρηση καθαρισμού σήμερα έχουν ριχτεί 35 απορριμματοφόρα, εκ των οποίων τα 5 οχήματα ανήκουν σε ιδιωτικό συνεργείο, με εργατικό δυναμικό από την αντιδημαρχία Καθαριότητας.

Στους κεντρικούς δρόμους η εικόνα είναι υποφερτή, το «βάρος» όμως πέφτει στα στενά δρομάκια της πόλης, στα οποία παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Υπολογίζεται ότι έχουν συσσωρευτεί περίπου 700 τόνοι σκουπιδιών και απαιτείται μια εβδομάδα για να ολοκληρωθεί η αποκομιδή.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», Κώστας Γκιουλέκας, επισκέφτηκε το πρωί τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του δήμου Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη με τα σκουπίδια.

Ο κ. Γκιουλέκας συναντήθηκε με τον ον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Στάθη Αβραμίδη και εργαζόμενους και στη συνέχεια δήλωσε:

«Τα σκουπίδια γίνονται βουνά και έχουν κατακλύσει ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Εστίες μόλυνσης έχουν δημιουργηθεί έξω από βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολεία, ακόμη και έξω από νοσοκομεία και ποντίκια και άλλου είδους τρωκτικά έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Τέτοιες εικόνες ταιριάζουν μόνο σε τριτοκοσμικές πόλεις».

Επίσης, ο κ. Γκιουλέκας και τα μέλη της «Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», επισκέφθηκαν τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών, μετά την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διέταξε για το θέμα των σκουπιδιών.

 

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Κερατέας

  Να καθαρίσει η Θεσσαλονίκη από τα σκουπίδια-Όχι στην ιδιωτικοποίηση

  Εμείς μαζικοί φορείς των πολιτών και των εργαζόμενων στην Θεσσαλονίκη, τοπικές πρωτοβουλίες από τις γειτονιές, δημοτικές και κοινωνικές κινήσεις και επιτροπές καλούμε σε μαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το Σάββατο 2 Απριλίου 2011, 12 π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία προς το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

  Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή αστυνομική εισβολή και επίθεση στην Κερατέα . Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να τρομοκρατήσει το λαό της Κερατέας και για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εργολάβων επιβάλλει συνθήκες χούντας.
  Είμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Κερατέας.
  Όχι ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο – Να αποχωρήσουν τώρα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις.

  Απαιτούμε να καθαρίσει άμεσα η Θεσσαλονίκη από τους τόνους σκουπιδιών. Καταγγέλλουμε τα σχέδια της δημαρχίας Μπουτάρη να ιδιωτικοποιήσει την αποκομιδή των σκουπιδιών και την καθαριότητα της πόλης καθώς και την εκστρατεία συκοφάντησης των εργαζόμενων στον δήμο. Απαιτούμε άμεση πρόσληψη μόνιμων εργαζόμενων στην καθαριότητα με πλήρη δικαιώματα. Ενάντια στις περικοπές πού επιβάλλει το Μνημόνιο , απαιτούμε να διατεθούν κονδύλια για την καθαριότητα και την κοινωνική πρόνοια.

  συλλαλητήριο Σάββατο 12 μεσημέρι αγ. Βενιζέλου

Comments are closed.