Κερατέα: επεισόδια μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ

0
73

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή της Κερατέας μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και των κατοίκων, που διαμαρτύρονται για την κατασκευή ΧΥΤΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα», άγνωστοι έκαψαν μηχάνημα που θα απομάκρυνε τα μπάζα από τη Λεωφόρο Λαύριου και ο δρόμος παραμένει κλειστός, με αποτέλεσμα η κίνηση να διεξάγεται μόνο μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Σουνίου.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν άγνωστοι χρησιμοποιώντας φορτηγά έριξαν μπάζα σε δρόμους που οδηγούν προς τη Κερατέα με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Λαυρίου, μεταξύ 1ης και 2ης εισόδου προς την πόλη, στον παράδρομο κα στην επαρχιακή οδό Αναβύσσου – Κερατέας στο ύψος της διασταύρωσης με την παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Σουνίου.

Στις 5.30 το πρωί άγνωστοι πυρπόλησαν μηχάνημα στο Μαρκόπουλο, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση των μπαζών από τους δρόμους.

Έτσι ο δρόμος παραμένει κλειστός και η κίνηση των οχημάτων προς Λαύριο διεξάγεται μόνο μέσω παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Σουνίου.

Ακόμη, περίπου στις 7.30 το πρωί σημειώθηκε ένταση και σε άλλο σημείο, συγκεκριμένα στον κόμβο Θορικού.

Την στιγμή που κατευθύνονταν προς τη Κερατέα λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ. με διμοιρία των ΜΑΤ δέχθηκε επίθεση από κατοίκους και τότε οι αστυνομικοί τους απομάκρυναν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και χημικών.

 

econews

Σχόλια