Κίνα: σύλληψη διευθυντή για τις δηλητηριάσεις από μόλυβδο

0
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Κατηγορίες για σοβαρή περιβαλλοντική ρύπανση αντιμετωπίζει ο γενικός διευθυντής ενός εργοστασίου παραγωγής μπαταριών στην  Κίνα, καθώς οι εκπομπές μολύβδου από τη μονάδα δηλητηρίασαν περίπου 170 χωρικούς, μεταξύ των οποίων και 53 παιδιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο Ying Jianguo, διευθυντής του εργοστασίου που βρίσκεται σε χωριό στην επαρχία Σετζιάνγκ, συνελήφθη την Παρασκευή. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν και τρείς κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της περιβαλλοντικής υπηρεσίας της συγκεκριμένης επαρχίας.

Τα περιστατικά δηλητηρίασης από μόλυβδο είναι συχνά στην Κίνα. Αυτή τη φορά, 168 αγρότες από το χωριό Σανγκτάο βρέθηκαν να έχουν υψηλά επίπεδα μολύβδου στο αίμα τους. Σε τρείς περιπτώσεις μάλιστα, οι τιμές μολύβδου στο αίμα ήταν υπερτριπλάσιες των ορίων ασφαλείας για τους ανθρώπους.

«Έπειτα από επιθεώρηση στο εργοστάσιο μπαταριών διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα μολύβδου στις εκπομπές και τα υγρά απόβλητα υπερέβαιναν το επιτρεπτό όριο και ως εκ τούτου μολύνθηκε και το έδαφος γύρω από το εργοστάσιο», δήλωσε αξιωματούχος της περιβαλλοντικής υπηρεσίας.

Οι Αρχές συνιστούν στους κατοίκους του χωριού να μην καταναλώνουν προϊόντα που καλλιεργήθηκαν στην περιοχή και προειδοποιούν ότι πιθανότατα έχει μολυνθεί και ο υδροφόρος ορίζοντας.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια