ΔΕΗ: “όχι αποκρατικοποίηση τώρα” λένε Μπιρμπίλη-Παπανδρέου

0
3
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:
Στην υπόθεση της ΔΕΗ αναφέρθηκαν η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή την επικείμενη παρουσίαση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων από την κυβέρνηση.
Από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε εμμέσως τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου αντί να κάνουν πράξη τις “απειλές” που κατά καιρούς έχουν εκτοξεύσει με αφορμή της σενάρια αποκρατικοποίησης της Επιχείρησης. 

“Δεν βλέπω γιατί, εκ των προτέρων, πρέπει να θεωρούμε ότι θα υπάρξουν αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, όταν εμείς ξεκινάμε μέσα από μια διαβούλευση να προωθούμε τις οποιεσδήποτε αλλαγές. Όχι μόνο για την ΔΕΗ, αλλά για οποιοδήποτε θέμα. Ειδικά για τη ΔΕΗ δεν υπάρχει και καμία πρόταση”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Τα Νέα”, η υπουργός ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη μίλησε για “εκσυγχρονισμό και ανασυγκρότηση της ΔΕΗ”, ώστε να καταστεί “σηµαντικός περιφερειακός παίκτης σε ενεργειακά θέµατα”, ενώ εκφράστηκε κατά της πώληση “πακέτου” μετοχών, με το δικαιολογητικό της υποτιμημένης χρηματιστηριακής αξίας κατά την παρούσα περίοδο.

Τάχθηκε δε ενάντια στην αποκρατικοποίηση μεγάλων οργανισμών κοινής ωφέλειας (ηλεκτρισμός, νερό, φυσικό αέριο) συνδέοντας την οικονομική ανάκαμψη της χώρας με το δημόσιο έλεγχο αυτών των επιχειρήσεων (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ).

econews

Σχόλια