Ιαπωνία: φώκια που επέζησε από το τσουνάμι βρέθηκε σε ορυζώνα

1
34

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μία μεγάλη και… ολοζώντανη φώκαινα βρέθηκε στη μέση ενός ορυζώνα στη βορειοανατολική Ιαπωνία, η οποία επλήγη στις 11 Μαρτίου από το τσουνάμι που προχώρησε σε μεγάλο βάθος στην ενδοχώρα, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ.

Ένας 50χρονος που κυκλοφορούσε με ποδήλατο ανακάλυψε το θαλάσσιο αυτό κητοειδές (της οικογένειας των δελφινιδών) κοντά στην πόλη Σεντάι, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από την ακτή, όπως ανέφερε η εφημερίδα «Ασάχι Σιμπούν».

Ο Μασαγιούκι Σάτο άκουσε ένα θόρυβο σαν παφλασμό και διέκρινε μια μαύρη μορφή μέσα στο θαλασσινό νερό που καλύπτει τον ορυζώνα. «Μόλις το είδα, κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω κάτι. Στο κάτω-κάτω, επρόκειτο για άλλο ένα θύμα του τσουνάμι» αφηγήθηκε ο ποδηλάτης.

Ο Σάτο επικοινώνησε με ένα καταφύγιο ζώων εξειδικευμένο στους σκύλους και τις γάτες, το οποίο μετά την καταστροφή προσφέρει βοήθεια σε κατοικίδια ζώα που έχασαν τους ανθρώπους που τα φρόντιζαν. Ο ιδιοκτήτης του καταφυγίου, Ρίο Τάιρα, έπεσε από τα… σύννεφα, όταν απάντησε στο τηλεφώνημα. «Υπάρχει ένα δελφίνι στον ορυζώνα» του είπε η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής, κάνοντας λάθος στο είδος του θαλάσσιου ζώου.

Αφού είχαν διασώσει περίπου 80 σκύλους και γάτες, ο Τάιρα και οι εθελοντές του ανέλαβαν τη διάσωση της φώκαινας, την οποία μετέφεραν, όχι χωρίς δυσκολίες, από τον ορυζώνα. Καθώς όλα τα ενυδρεία της επαρχίας έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι, η φώκαινα απελευθερώθηκε τελικά στον ωκεανό, γράφει η «Ασάχι Σιμπούν».

Πηγή Πρώτο Θέμα

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ρε παιδιά μήπως πρέπει να αλλάξετε τον τίτλο του θέματος και την φωτό επειδή δεν ανταποκρίνονται στο περιεχόμενο του κειμένου. Η φώκαινα είναι είδος δελφινιού και όχι φώκια.
    Φιλικά πάντα!

Comments are closed.