Ημερίδα με θέμα «Η ελληνική γεωργία καινοτομεί»

0
45

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Ημερίδα με θέμα «Η ελληνική γεωργία καινοτομεί» την Πέμπτη 31 Μαρτίου, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΘΗΝΑΪΣ», διοργανώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Όπως αναφέρει στην πρόσκλησή του, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, η Ελληνική Γεωργία μπορεί να γίνει κλειδί στην παραγωγική μας ανασυγκρότηση και θεμέλιο της ανάπτυξης. Η δυναμική αυτή πηγάζει από την πλούσια κληρονομιά της, το φυσικό της κεφάλαιο, την παράδοση και κυρίως τους ανθρώπους της. Το γεωργό, τον κτηνοτρόφο, τις αγροτικές οργανώσεις, τις ατομικές και συλλογικές επιχειρήσεις.

Η ανάδειξη της ποιότητας, της αειφορίας και του ανεπανάληπτου αγροδιατροφικού μας προτύπου, σημειώνει ο Υπουργός,  έχουν αναπτυξιακό όχημα την καινοτομία. Υπάρχουν δυνάμεις πρωτοπόρες και δημιουργικές στον αγροτικό τομέα και στα τρόφιμα, τις οποίες οφείλουμε να αναδείξουμε. Επιλέγοντας ενδεικτικά κάποιες από τις δυνάμεις αυτές, διοργανώνεται η παραπάνω ημερίδα.

H πολιτική ηγεσία πάντως, συνεχίζοντας την προσπάθεια, απευθύνεται σε όλους εκείνους, που αντικειμενικά δεν ήταν δυνατό να προσκληθούν στην ημερίδα και που δραστηριοποιούνται στην ποιοτική και πιστοποιημένη γεωργία καθώς και στις αειφόρες πρακτικές και υποδομές και τους ζητά να γνωστοποιήσουν στο Υπουργείο τις καινοτόμες και πετυχημένες δράσεις τους.

Στόχος είναι να υπάρχει ένας συνεχής διάλογος για να διδαχθούμε, να ενσωματώσουμε εμπειρίες στο σύνολο της παραγωγής, να διαδώσουμε και να αναδείξουμε τις καινοτόμες πρακτικές, με όσα μέσα διαθέτουμε, προς όφελος της αγροτικής οικονομίας.

 

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια