Φωτοβολταϊκά: γερμανικό ενδιαφέρον για το πάρκο της Κοζάνης

0
19

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Η συνεργασία Ελλάδας και Γερμανίας σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν η Υπουργός Περιβάλλοντος,  Τίνα Μπιρμπίλη, με τον Πρέσβη της Γερμανίας Δρ. Roland Wegener στο ΥΠΕΚΑ.

Η Υπουργός ΠΕΚΑ, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του Έκτακτου Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζοντας στον Πρέσβη της Γερμανίας τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας που αφορούν στη μη χρήση πυρηνικής ενέργειας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διεξαγωγή stress test στις πυρηνικές μονάδες.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα άμεσης διεξαγωγής stress test στις υφιστάμενες αλλά και σχεδιαζόμενες πυρηνικές εγκαταστάσεις γειτονικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με δεδομένο το κοινό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία αλλά και τις προοπτικές της Ελληνογερμανικής συνεργασίας στο τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό η γερμανική πλευρά εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για τη μεγάλη επένδυση που περιλαμβάνει τη δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Κοζάνη.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. Τον Γερμανό Πρέσβη συνόδευε ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας, Albert Graf.

 

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια