Schneider Electric: συνεργασία με Δήμο του Παρισιού για εξοικονόμηση ενέργειας σε κτήρια

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Schneider Electric και η πόλη Rueil-Malmaison, μέσω των αντιπροσώπων τους Frédéric Abbal, Προέδρου της Schneider Electric Γαλλίας και Patrick Ollier, Υπουργού και Δημάρχου της Rueil-Malmaison, υπέγραψαν την πρώτη συμφωνία για δοκιμαστικό πρόγραμμα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στη Γαλλία.

Είναι το πρώτο αντίστοιχο πρόγραμμα στο οποίο εμπλέκεται δήμος. Το πρόγραμμα της εξοικονόμησης ενέργειας αρχικά θα δοκιμαστεί στη βιβλιοθήκη και το γυμνάσιο Claude Monet της Rueil-Malmaison. Σε οκτώ χρόνια, μέσω του προγράμματος αναμένεται μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε αυτά τα κτίρια κατά 20%, συμβάλλοντας σε μείωση του συνολικού ενεργειακού αποτυπώματός της πόλης.

Η πρωτοβουλία μπορεί αργότερα να επεκταθεί και σε άλλα δημοτικά κτίρια. Το τεχνικό μέρος του προγράμματος θα υποστηρίζεται από μία μεγάλη εκστρατεία, η οποία θα εκπαιδεύει και θα ενημερώνει την τοπική κοινωνία σχετικά με την ανάγκη μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η οποία είναι κρίσιμη για την επιτυχία του προγράμματος. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, θα διοργανωθούν εργαστήρια για τα παιδιά προκειμένου να ενισχυθεί η υπεύθυνη συμπεριφορά τους ως προς το περιβάλλον από πολύ νεαρή ηλικία.

Ο δήμος Rueil-Malmaison έχει δεσμευτεί σε ενέργειες βιώσιμης ανάπτυξης από το 2001 και ήταν ένας από τους πρώτους δήμους της περιοχής του Παρισιού που ανέπτυξε το δικό του σχέδιο δράσης, την Agenda 21. Πολλές πρωτοβουλίες έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία εννέα χρόνια, με τη σημαντική υποστήριξη του δημάρχου. Στο πλαίσιο της σταδιακής διαδικασίας μετασχηματισμού της, η πόλη είναι σε συνεχή αναζήτηση για προτάσεις και μεθόδους καινοτόμου αστικού σχεδιασμού, προγραμματισμού και διαχείρισης.

Για το λόγο αυτό οι δημοτικές αρχές στράφηκαν στη Schneider Electric, ειδικό στη διαχείριση ενέργειας παγκοσμίως, που αποδεικνύει με τις εγκαταστάσεις της στη Rueil-Malmaison (κεντρικά γραφεία της εταιρίας) την εξειδίκευσή της στη βελτίωση της εξοικονόμησης ενέργειας.«Η Schneider Electric χρησιμοποιεί ένα επιθετικό επιχειρηματικό μοντέλο, στο οποίο η αρχική επένδυση θα καλυφθεί από την εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται», δήλωσε ο Frédéric Abbal, Πρόεδρος της Schneider Electric στη Γαλλία και πρόσθεσε «αν ξεπεράσουμε το στόχο μας, η πρόσθετη εξοικονόμηση θα μπορούσε να επενδυθεί εκ νέου για τη διεύρυνση του προγράμματος αυτού και στα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια της πόλης».

«Ως πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής, έχω επενδύσει πολλά στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα Grenelle, και αγωνίζομαι σκληρά για τους στόχους «3 x 20»*, σχολιάζει ο Patrick Ollier, Υπουργός και Δήμαρχος της Rueil-Malmaison.

Προσθέτει: «Τώρα εργαζόμαστε προς την επίτευξη των στόχων αυτών και είμαι υπερήφανος που η πρώτη δοκιμή εξοικονόμησης ενέργειας θα πραγματοποιηθεί στη Rueil, με μία τοπική επιχείρηση που αποτελεί ταυτόχρονα και τον παγκόσμιο ηγέτη σε αυτόν τον τομέα».

Ως κύριος συνεργάτης για το έργο, η Schneider Electric θα προβεί σε λεπτομερή έλεγχο για τον εντοπισμό και το σχεδιασμό των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν, θα μετρήσει τη δυνητική εξοικονόμηση ενέργειας, θα αναπτύξει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης προσαρμοσμένο στους μαθητές και στους ανθρώπους που εργάζονται και επισκέπτονται τα κτίρια και θα προσφέρει υπηρεσίες για τη μακροπρόθεσμη διατήρηση της εξοικονόμησης ενέργειας.

Η προθεσμία παράδοσης του έργου, πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο του 2011, το καθιστά ακόμη πιο φιλόδοξο.

econews

Σχόλια