Ποδοσφαιριστές… φιλικοί προς το περιβάλλον

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στο πλαίσιο δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού της Μαγνησίας για την προστασία του περιβάλλοντος, η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βόλου σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος S.O.S και την ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή του τόπου, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας (Ε.Π.Σ.Θ.), αποφάσισε να υλοποιήσει μια σημαντική δράση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βόλου, το ερέθισμα για την πρωτοβουλία αυτή προήρθε από τα παιδιά της αγωνιστικής ομάδας της Ακαδημίας τα οποία παρατήρησαν ότι στους περισσότερους από του αγώνες που έπαιξε δεν υπήρχε οργάνωση ως προς το θέμα την αποκομιδής των απορριμμάτων μετά το πέρας του κάθε αγώνα τόσο εντός του γηπέδου από τους παίκτες όσο και εκτός αυτού από τους φιλάθλους.

Η πρόταση που κατατέθηκε και βρήκε σύμφωνο τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας, ήταν η εξής:

H Ε.Π.Σ Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα διαθέτει σε κάθε επίσημο ποδοσφαιρικό αγώνα, μέσω των διαιτητών της, σε κάθε ποδοσφαιρικό σωματείο από μία σακούλα απορριμμάτων.

Με την σωστή καθοδήγηση και ενημέρωση, τα σωματεία θα έχουν την προαιρετική υποχρέωση να ορίζουν κάποιους αθλητές οι οποίοι με την σειρά τους θα είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα των αποδυτηρίων και του περιβάλλοντα χώρου του εκάστοτε αγωνιστικού χώρου όπου θα λαμβάνει χώρο η αναμέτρηση των ομάδων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σκοπός είναι να καλλιεργηθεί η περιβαλλοντική συνείδηση στους αθλητές όλων των σωματείων ώστε να προστατεύουν τον χώρο στον οποίο περνούν μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους. Το ποδόσφαιρο εξάλλου έχει μεγάλη κοινωνική απήχηση, γεγονός που θα βοηθήσει να μεταφερθεί το μήνυμα και στους φιλάθλους.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια