«Στον πάγο» επιδοτήσεις για αναδάσωση των καμένων λόγω γραφειοκρατίας

0
23

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

«Στο ράφι» βρίσκονται κρίσιμες επιδοτήσεις για τις πυρόπληκτες περιοχές του 2007 λόγω γραφειοκρατίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, μετά τις πρώτες διετείς καθυστερήσεις υπογραφής των έργων και επί Ν.Δ. και επί ΠΑΣΟΚ, η εκκρεμότητα παραμένει, με τη μεταφορά της υλοποίησης στο υπουργείο Περιβάλλοντος, χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί η τυπική προσαρμογή αρμοδιοτήτων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το θέμα ήρθε και πάλι τη δημοσιότητα μετά από ερώτηση του υπεύθυνου τομέα Ανάπτυξης της Ν.Δ., Κ. Χατζηδάκη, για τη μη αξιοποίηση κοινοτικών πόρων 174 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για δύο προγράμματα αποκατάστασης δασικών περιοχών της Αττικής και της Πελοποννήσου, που κάηκαν από τις μεγάλες πυρκαγιές.

Σημειώνεται ότι η σχετική υπουργική απόφαση εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 και, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Περιβάλλοντος, η καθυστέρηση οφείλεται στη διεξαγωγή των εκλογών της 4ης/10/2009, στην υπογραφή ένα χρόνο μετά της απαραίτητης υπουργικής απόφασης για την εκχώρηση των σχετικών δραστηριοτήτων στο υπουργείο και στη μη συμβατότητα της προβλεπόμενης διαδικασίας προς τη νέα δομή των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα η (ξεχωριστή) υπουργική απόφαση προσαρμογής των προγραμμάτων να προωθείται τώρα για υπογραφή.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια