Ιαπωνία: αυξημένα τα επίπεδα ραδιενέργειας (video)

0
23

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας Τόκιο, ανακοίνωσε ότι επαναλαμβάνει τις εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, στους αντιδραστήρες 1,2,3 και 4, στο κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, στην επαρχία Νταιίτσι, αφού επιβεβαίωσε ότι ο καπνός που αναδυόταν νωρίτερα από τις εγκαταστάσεις και οδήγησε στην προσωρινή παύση των εργασιών και στην απομάκρυνση του συνεργείου των εργατών, δεν ήταν παρά ατμός, που συνεχίζει την εκτόνωσή του εδώ και ημέρες.

«Ο ατμός αναδυόταν από πριν», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων του Κιότο ο εκπρόσωπος της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας και πρόσθεσε «κρίναμε ότι μπορούσαμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, με ασφάλεια».

Σε ακτίνα 58 χιλιομέτρων από τον κατεστραμμένο σταθμό της Φουκουσίμα καταγράφηκε ραδιενέργεια που έφτανε στα επίπεδα των 5,7 μικροσίβερτ την ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι η έκθεση των πολιτών σε αυτά επί επτά ημέρες θα φτάσει στην μάξιμουμ έκθεση σε ραδιενέργεια επιπέδου ενός μιλισίβερτ, με βάση τους κανόνες της ΙΑΕΑ.

Χθες, η Ιαπωνική Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοίνωσε επίσης ότι μετρήθηκαν αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας και στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στη Φουκουσίμα.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν πρόσφατα την Ιαπωνία ξεπέρασε τους 9.000, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο την αστυνομία της χώρας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται.

 

Πηγή Πρώτο Θέμα

Σχόλια