Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας ΥΠΕΚΑ με τον πρέσβη της Ιαπωνίας

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Αθήνα Τακανόρι Κιταμούρα, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη, η Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Τόσο η Υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Σηφουνάκης, εξέφρασαν στον Ιάπωνα Πρέσβη την οδύνη, αλλά και τη συμπαράσταση της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Ελληνικού λαού για τα θύματα και τις καταστροφές από το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν την χώρα.

Ο κ. Σηφουνάκης μάλιστα επεσήμανε πως και η Ελλάδα έχει ζήσει τραγικές στιγμές και έχει θρηνήσει θύματα από σεισμούς, όπως παλαιότερα αυτών της Σαντορίνης, της Κεφαλλονιάς και πιο πρόσφατα το μεγάλο σεισμό που έπληξε την Αττική.

Ο Ιάπωνας Πρέσβης επεσήμανε πως «εκτιμάμε αληθινά τη συμπαράσταση του Ελληνικού λαού» και ζήτησε μέσω της Πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ, να διαβιβαστεί το μήνυμα αυτό στους Έλληνες πολίτες. Επίσης, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανεύρεση όσο το δυνατόν περισσότερων αγνοούμενων, αλλά και για τα σχέδια ανασυγκρότησης της χώρας. Παράλληλα, επεσήμανε πως επανεξετάζονται οι προδιαγραφές ασφαλείας όλων των πυρηνικών εργοστασίων που λειτουργούν στην Ιαπωνία.

Από την πλευρά της η Υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη ενημέρωσε τον Πρέσβη της Ιαπωνίας για τις εργασίες και τα αποτελέσματα της έκτακτης Συνόδου του Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες για το θέμα της πυρηνικής ενέργειας και την πρότασή της τα τεστ αντοχής των πυρηνικών αντιδραστήρων να αφορούν σε όλους τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένων των γειτονικών κρατών.

Από την πλευρά του ο κ. Σηφουνάκης επεσήμανε προς τον Ιάπωνα Πρέσβη την απόφαση της Ελλάδας να μην επιτρέψει τη δημιουργία πυρηνικών εργοστασίων στη χώρα, καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα από πυρηνικά γειτονικών κρατών (π.χ Βουλγαρίας , τα υπό κατασκευή στη Τουρκία κ.α).

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια