Πτολεμαΐδα: οι συνδικαλιστές απειλούν να «μπλοκάρουν» το φωτοβολταϊκό της ΔΕΗ

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Να «μπλοκάρουν» την κατασκευή του φωτοβολταϊκού που σχεδιάζει η ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα αν δεν προχωρήσει η ανάθεση κατασκευής της λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαΐδα 5» απειλούν οι συνδικαλιστές της επιχείρησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ και του τοπικού Σωματείου «Σπάρτακος» της ΔΕΗ συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό για τη νέα μονάδα και για τις προσλήψεις που εκκρεμούν.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η νέα καθυστέρηση, 20ημέρου, προκειμένου να κατατεθούν οι προσφορές για την κατασκευή της «Πτολεμαΐδα 5» μπορεί αυτή τη φορά να εμπίπτει στις αντικειμενικές δυσκολίες της Hitachi (λόγω του καταστροφικού σεισμού στην Ιαπωνία), ωστόσο μας κρατά σε επιφυλακή και εγρήγορση».

Το τοπικό Σωματείο αναφέρει ακόμη ότι «Η μέχρι τώρα αγωνιστική – διεκδικητική μας πορεία, έχει αποδείξει ότι αν χρειαστεί, θα φέρουμε τα πάνω κάτω και θα επιτρέψουμε την κατασκευή του φωτοβολταϊκού, μόνο αφού θα έχουν πέσει οι υπογραφές με την ανάδοχη εταιρία για την κατασκευή της μονάδας, στο πλαίσιο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, που θα πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα».

Μεταξύ άλλων, το συνδικάτο τάσσεται κατά της εφαρμογής του κανόνα πέντε αποχωρήσεις – μία πρόσληψη στη ΔΕΗ και ζητά την ολοκλήρωση των διαγωνισμών του 2007 και του 2008 με την πρόσληψη των επιτυχόντων, καθώς και την προκήρυξη νέων θέσεων.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια