ΕΣΠΑ: περιβαλλοντικά έργα σε Σπάρτη και Μολάους

0
16

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι 2007-2013» εντάχθηκε το έργο της αποχέτευσης οικισμών Κλαδά, Κοκκινόραχης και Αφυσσού του Δήμου Σπάρτης, με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσου Αποστολόπουλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.995.040 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορά στην κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης που ξεπερνά σε μήκος τα 20 χιλιόμετρα στους οικισμούς Κλαδά, Κοκκινόραχης και Αφυσσού.

Το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης θα συνδεθεί με τον υπάρχοντα αγωγό που οδηγεί στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων στο βιολογικό Σπάρτης.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους και περιορισμούς, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου «Μελέτη βιολογικού καθαρισμού Δήμου Μολάων».

Η εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού πρόκειται να εξυπηρετήσει τους οικισμούς του πρώην Δήμου Μολάων και του πρώην Δήμου Ασωπού που αποτελούν δημοτικές ενότητες του νέου Δήμου Μονεμβασίας μέσω αποχετευτικού δικτύου ή βυτιοφόρων οχημάτων.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια