Χανιά: δολοφονήθηκαν 60 ζώα με φόλα

0
14

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Περίπου 60 ζώα εκ των οποίων πάνω από 27 στην περιοχή Γαλατά και τα υπόλοιπα στις περιοχές, Χωραφάκια, Μεγάλα Χωράφια, Μακρύς Τοίχος, Καλαθάς, Πόλη των Χανίων βρήκαν επώδυνο θάνατο από τα χέρια δολοφόνων.

Τα κρητικά σωματεία συγκεντρώνουν στοιχεία και βρίσκονται στα ίχνη των δολοφόνων αυτών, έχουν δε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο adespoto.gr.

Καλούν την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και τους Δήμους του νομού να πάρουν εδώ και τώρα μέτρα, για να σταματήσουν επιτέλους οι δολοφονίες αδέσποτων ζώων, τα οποία δεν ευθύνονται που οι «άνθρωποι» τα παράτησαν και εγκατέλειψαν στους δρόμους.

Τόσο η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή όσο και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, ανακοίνωσαν ότι θα ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές της Ε.Ε. αλλά και τους μεγάλους Φιλοζωικούς Οργανισμούς του εξωτερικού, ώστε οι αλλοδαποί τουρίστες στην Κρήτη να γνωρίζουν την αποτρόπαιη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στα ζώα.

Επίσης, ανακοίνωσαν ότι κατά την τουριστική περίοδο τα κρητικά φιλοζωικά σωματεία θα μοιράζουν έντυπο υλικό στους τουρίστες, ιδίως στις ανωτέρω αναφερόμενες περιοχές και θα τους καλούν να μην επισκέπτονται τις περιοχές αυτές και να μην τις ενισχύουν οικονομικά, καθώς και εκείνες τις περιοχές που στο μέλλον θα βρεθούν δηλητηριασμένα ζώα.

Αποκλειστικά δε υπεύθυνοι και υπόλογοι γι αυτό είναι όλοι εκείνοι που σπέρνουν τον θάνατο στα ζώα καθώς και αυτοί που το ανέχονται και κανένας άλλος.

Σύμφωνα με τον νέο σχέδιο νόμου τα πρόστιμα γι αυτούς που κακοποιούν ζώα ανέρχονται μέχρι και 30.000 ευρώ ή δε ποινή είναι μη εξαγοράσιμη.

 

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια