Αθήνα: πρόταση Αμυρά για το ποδήλατο στην πόλη ένωσε το Δημοτικό Συμβούλιο

0
16
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η πρόταση του Γιώργου Αμυρά για κατασκευή ποδηλατόδρομου και υλοποίηση συστήματος ενοικίασης ποδηλάτων στην Αθήνα, αντίστοιχο με το Velib στο Παρίσι, βρήκε σύμφωνους τους εκπροσώπους όλων σχεδόν των παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα”, πριν από δυο εβδομάδες έφτασε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Μπέη(και κοινοποιήθηκε στην Αντιδήμαρχο Αναπλάσεων & Σχεδίου Πόλεως κυρία Αγγελική Αντωνοπούλου και στον Πολιτισμικό Οργανισμό Δήμου Αθηναίων), έγγραφο του επικεφαλής της παράταξης «Επιμένουμε Αθήνα» κ. Αμυρά στο οποίο παρέθεσε τις παρακάτω προτάσεις:

«1. Κατασκευή ποδηλατόδρομου ο οποίος συνδέει:
α) την Ακαδημία Πλάτωνος (μέσω της οδού Μοναστηρίου και του πεζόδρομου της οδού Σαλαμίνος) με την ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ στο Γκάζι και το Ζάππειο (μέσω των πεζόδρομων Ερμού,Απ. Παύλου και Δ. Αρεοπαγίτου).
β) Το πάρκο της πρώην Χωροφυλακής στη Μεσογείων (έναντι νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν) μέσω της Μιχαλακοπούλου με το πάρκο Ριζαρείου (Βασ. Κωνσταντίνου).
Οι δύο προτεινόμενες διαδρομές έχουν ελεγχθεί ως ασφαλείς και δεν απαιτούν ιδιαίτερο κόστος κατασκευής.

2. Εγκατάσταση συστήματος ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων προς τουρίστες, δημότες και επισκέπτες της Αθήνας. Προτείνουμε τη μελέτη των μοντέλων που εφαρμόζονται σε Κέρκυρα, Ναύπακτο, Ψυχικό, Παρίσι, Λονδίνο, Βαρκελώνη, Λυών και Νέα Υόρκη.
Η οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος ενοικίασης μπορεί να εξασφαλιστεί από χορηγίες και διαφημιστική εκμετάλλευση.

3. Πρόσκληση προς όλες τις ομάδες των ποδηλατιστών της πόλης (ενδεικτικά: freeday,Ποδηλάτ-ισσε-ς, Φίλοι του ποδηλάτου, Critical Mass, Λόκαλ, Λούμπεν, Ποδηλάτες νότια,Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας, Αθλητικές ομάδες) να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και εκστρατείες πληροφόρησης των πολιτών, σχολείων και δημοτικών υπηρεσιών για την ασφαλή και φιλική χρήση του ποδηλάτου.

4. Πρόσκληση του Θεάτρου Κωφών Ελλάδος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να μας παρουσιάσουν το έργο που έχουν επιτελέσει και τα ευαίσθητα ζητήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει το θέατρο.

5. Ακρόαση των υποψηφίων για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη από το Δημοτικό Συμβούλιο».

Μόνη “παραφωνία” στην καθολική υποδοχή των προτάσεων Αμυρά ο Π. Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος αρνήθηκε να συνυπογράψει έγγραφο με τον εκπρόσωπο της “Χρυσής Αυγής” Ν. Μιχαλολιάκο.

Ο στόχος του Γιώργου Αμυρά να συγκεντρώσει διψήφιο αριθμό υπογραφων δημοτικών συμβούλων προκειμένου να καταστεί δυνατό, σύμφωνα με τον κανονισμό, να συζητηθούν οι προτάσεις του εντός ημερησίας διάταξης επιτεύχθηκε με χαρακτηριστική άνεση.

Οι 24 υπογράφοντες είναι οι: Νικήτας Κακλαμάνης, Γιώργος Δημόπουλος,Αθανάσιος Σπυράκος, Νίκος Μιχαλολιάκος, Φίλιππος Δραγούμης, Ελένη Πορτάλιου, Φώτης Ιγνατίου, Νικόλαος Βαφειάδης, Ευγένιος Κολλάτος, Νίκος Σοφιανός, Στυλ. Λάμπρου, Ιωάν. Δανδουλάκης, Ηλίας Ψινάκης, Μαρία Κανελλοπούλου, Ιωάννης Σφακιανάκης, Γ. Αμυράς, Γ. Καμίνης, Ευφροσύνη Δοξιάδη, Ελευθέριος Σκιαδάς, Νανά Σπυροπούλου, Νέλλη Παπαχελά, Μαρία Κουβέλη, Ανδρέας Βαρελάς και Κατερίνα Δωρή.

Σημειώνεται πως η πρόταση Αμυρά θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της 21ης Μαρτίου.

Σχόλια