Έλληνες στην Ιαπωνία: τι συστήνει η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την αναχώρηση ή τουλάχιστον τη μετακίνηση προς της νότιες περιοχές της Ιαπωνίας συστήνει στους Έλληνες που βρίσκονται στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, δεδομένης της κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί.

Αναλυτικότερα, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας συστήνει τα ακόλουθα στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ιαπωνία:

Έλληνες πολίτες που βρίσκονται σε ακτίνα 80km από τον πυρηνικό σταθμό Fukushima Daiichi, πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθούν.

Στους Έλληνες πολίτες που η αναχώρησή τους από την Ιαπωνία δεν είναι εφικτή συστήνεται τουλάχιστον η μετακίνησή τους προς τις νότιες περιοχές.

Όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των τοπικών αρχών ως προς τα μέτρα προστασίας.

Όσον αφορά τους πολίτες, οι οποίοι θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, η ΕΕΑΕ έχει οργανώσει σε συνεργασία με το ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος» το ραδιολογικό έλεγχο των επιβατών και των αποσκευών τους που έρχονται από την Ιαπωνία καθώς και των αεροσκαφών που πραγματοποίησαν απευθείας πτήσεις.

Οι πολίτες με σχετικά ερωτήματα ως προς τις ανωτέρω οδηγίες παρακαλούνται να επικοινωνούν με την ΕΕΑΕ (τηλ: +302106506700, +302106506803, +302106506714, email: info@eeae.gr)

Για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών για την παροχή διευκολύνσεων προς όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, παρακαλούνται οι Έλληνες στην Ιαπωνία να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους στην Κρυπτογραφική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών: +30 210 368 1730, +30 210 368 1259, email: kt@mfa.gr.

Εξακολουθεί να είναι σε ισχύ η σύσταση για την αποφυγή πραγματοποίησης ταξιδιών στην Ιαπωνία.

Σχετικός σύνδεσμος: http://www.mfa.gr

econews

Σχόλια