Ασωπός: προώθηση των έργων υδροδότησης οικισμών της περιοχής

0
30

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία: 
 
Η πρόοδος των έργων υδροδότησης των οικισμών Ελαιώνας και Νεοχωράκι με νερό του Μόρνου και αναβάθμισης του διυλιστηρίου Οινοφύτων, στο πλαίσιο υλοποίησης του ολοκληρωμένου προγράμματος περιβαλλοντικής προστασίας του Ασωπού που είχε εξαγγείλει η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ.
 
Μετά την ολοκλήρωση και υποβολή από την ΕΥΔΑΠ των απαιτούμενων μελετών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει προχωρήσει στην έκδοση πρόσκλησης για την ένταξη των έργων και εντός του Μαρτίου θα υποβληθεί και το αίτημα ένταξης, προκειμένου εν συνεχεία να δημοπρατηθούν και να υλοποιηθούν. Σημειώνεται ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) το οποίο θα χρηματοδοτήσει τα έργα έχει ήδη εκχωρήσει το απαιτούμενο ποσό προς την Περιφέρεια.
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναδείχτηκε η σπουδαιότητα και ο επιτακτικός χαρακτήρας των έργων και υπήρξε δέσμευση να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επιτάχυνση των αναγκαίων διαδικασιών.
 
Στην σύσκεψη υπό την Υπουργό ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου, Ανδρέας Αδρεαδάκης, η Βουλευτής Βοιωτίας, Βασιλική Τσόνογλου – Βυλλιώτη, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Σπυρίδων Νικολάου, ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, Θεμιστοκλής Λέκκας, ο Γενικός Διευθυντής  της ΕΥΔΑΠ, Γιάννης Πάσσιος καθώς και στελέχη του Δήμου Θηβαίων και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θήβας.

econews

Σχόλια