Αγία Βαρβάρα: η πρώτη «πράσινη» γειτονιά

0
53

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το έργο μεταμόρφωσης της Αγίας Βαρβάρας σε «πράσινη» γειτονιά θα ξεκινήσει τις επόμενες 40 ημέρες, υπό την εποπτεία του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Την Αγία Βαρβάρα, την περιοχή που θα αρχίσει η κατασκευή της πρώτης πράσινης γειτονιάς επισκέφθηκε, χθες το πρωί, η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη. Συνοδευόμενη από τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών, Λάμπρο Μίχο, τον Δήμαρχο Αγ. Βαρβάρας, Γιώργο Καπλάνη, καθώς και τοπικούς παράγοντες και κατοίκους της περιοχής και περιηγήθηκε στους χώρους και στα κτήρια των εργατικών πολυκατοικιών.

Οι πράσινες γειτονιές αποτελούν επιδεικτικά, καινοτομικά έργα του ΥΠΕΚΑ μετασχηματισμού μεγάλης έκτασης τμημάτων του αστικού χώρου σε περιοχές μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.

Το έργο, το οποίο σχεδιάζει και συντονίζει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), εκτελείται στο πλαίσιο εθελοντικών συμφωνιών με βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις του κατασκευαστικού κόσμου και αποτελεί το πιο τεχνολογικά προηγμένο έργο που κατασκευάζεται στη χώρα μας και στην Ευρώπη σε θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος.

Η κατασκευή της Αγίας Βαρβάρας σε πράσινη γειτονιά θα ξεκινήσει τις επόμενες 40 ημέρες.

econews

Σχόλια