Ιαπωνία: αυξημένη ραδιενέργεια λόγω καταστροφής του αντιδραστήρα 4 στη Φουκουσίμα

0
14
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:
Την προσωρινή εκκένωση του πυρηνικού εργοστασίου Fukushima Daiichi ζήτησαν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης οι ιαπωνικές Αρχές μετά την απότομη άνοδο στα επίπεδα ραδιενέργειας και την παρατήρηση ενός  σύννεφου λευκού καπνού πάνω από τη μονάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανταποκρίσεις το εναπομείναν προσωπικό έχει επιστρέψει στη μονάδα, καθώς από τους 800 εργαζομένους στο πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima Daiichi παραμένουν οι 50.

Μετά το τσουνάμι και τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που πλήττουν την Ιαπωνία καταγράφονται σημαντικές αυξομειώσεις στα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από τη συγκεκριμένη πυρηνικλη μονάδα. Η τελευταία άνοδος αποδίδεται σε πρόβλημα στον αντιδραστήρα 3.

Νωρίτερα, οι πυροσβέστες κατάφεραν να κατασβήσουν πυρκαγιά που ξέσπασε στον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού εργοστασίου και έχει προκαλάσει καταστροφές στα προστατευτικά τοιχώματά του.

Εντωμεταξύ, οι ιαπωνικές Αρχές ανησυχούν πως μια αλλαγή στην κατεύθυνση του ανέμου θα μπορούσε να στρέψει κύματα ραδιενεργής σκόνης  προς κατοικημένες περιοχές και κάλεσαν τους κατοίκους που διαμένουν σε μια ακτίνα 30χλμ από το εργοστάσιο να μην βγουν από τις οικίες τους.

Σημειώνεται πως ο υπεύθυνος της εταιρείας διαχείρισης του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα δήλωσε την Τετάρτη ότι μελετούν το ενδεχόμενο να γίνουν ρίψεις βορικού οξέος με ελικόπτερο, ώστε να εμποδίσουν τις πυρηνικές ράβδους να επανέλθουν σε κρίσιμη κατάσταση και να ξεκινήσουν πάλι τη διαδικασία αλυσιδωτής διάσπασης στον προβληματικό αντιδραστήρα 4.

econews

Σχόλια