Ιαπωνία: εξερράγη δεύτερος πυρηνικός αντιδραστήρας (video)

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Κορυφώνεται η αγωνία σε όλο τον πλανήτη μετά και τη δεύτερη έκρηξη στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα που διατηρεί ζωντανό τον εφιάλτη μιας πυρηνικής καταστροφής.

Αρχικά οι αρχές δεν ήταν σε θέση να δώσουν με βεβαιότητα πληροφορίες για πιθανή έκλυση ραδιενέργειας στο περιβάλλον, ωστόσο λίγη ώρα μετά την έκρηξη ανακοίνωσαν πως ο αντιδραστήρας παραμένει άθικτος.

Οι επτά άνθρωποι που αγνοούνταν μετά τις εκρήξεις στο κτίριο του Αντιδραστήρα 3 στο πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα βρέθηκαν και οι έξι από αυτούς έχουν τραυματιστεί, όπως μεταδόθηκε από το πρακτορείο Jiji.

Αμερικανοί ειδικοί χαρακτήρισαν «πράξη απελπισίας» την προσπάθεια των Ιαπώνων να ψύξουν τους αντιδραστήρες με θαλασσινό νερό.

Η τραγωδία στην Ιαπωνία βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη καθώς σήμερα εντοπίστηκαν τα πτώματα 2.000 αγνοούμενων, σε χερσόνησο κοντά στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε.

Για να αποφευχθούν μεγάλης κλίμακας μπλακ-άουτ λόγω των καταστροφών που έχουν υποστεί και τα δίκτυα της περιοχής, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ρεύματος στην Ιαπωνία, η Τοχόκου, σκοπεύει να προχωρήσει σε διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Το πήγμα στην οικονομία της Ιαπωνίας πάντως, αποτυπώνεται καθαρά στους αριθμούς:  Πτώση μεγαλύτερη του 6% κατέγραψε το Χρηματιστήριο του Τόκιο. Στις 12:39 τοπικη ώρα (05:39 ώρα Ελλάδας) ο δείκτης Nikkei είχε υποχωρήσει κατά 636 μονάδες (περίπου -6,20%) φτάνοντας τις 9.618.

Όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της Τράπεζας της Ιαπωνίας, σε συνεδρίαση για την οικονομία σήμερα θα ανακοινωθεί η ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς κατά 7 τρισεκατομμύρια γιέν ώστε να διασφαλισθεί η οικονομία από τις συνέπειες της καταστροφής αλλά και να μην κινδυνεύσει το τραπεζικό σύστημα.

 

Πηγή Newsbeast

Σχόλια