Καιρός: μικρή άνοδος θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

0
11

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Αίθριος θα είναι ο καιρός. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Κατά τόπους θα σχηματιστεί παγετός ιδιαίτερα στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική το Σάββατο και την Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 2 έως 15  βαθμούς Κελσίου. Συγκεκριμένα, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς τοπικά νότια έως 3 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια θα έχει η Μακεδονία και η Θράκη το Σάββατο και την Κυριακή και μόνο κατά διαστήματα θα σημειωθούν κάποιες αραιές τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς τοπικά νότιοι έως 3 μποφόρ. Τις πρωινές ώρες αναμένεται να σημειωθεί τοπικά παγετός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 17 βαθμούς Κελσίου

Στην Ηπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου, θα σημειωθεί ηλιοφάνεια. Το Σάββατο το βράδυ αναμένονται κάποιες αραιές νεφώσεις, ιδιαίτερα στα δυτικά. Την Κυριακή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει το Σάββατο και την Κυριακή, με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά το πρωί πρόσκαιρα βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθεί ηλιοφάνεια το Σάββατο και την Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πηγή Πρώτο Θέμα

Σχόλια