Ιαπωνία: Έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα (video)

0
71

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο 1, σημειώθηκε πριν από λίγο σύμφωνα με το πρακτορείο Τζίτζι.

Συμφωνά με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, πολλοί εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό τραυματίστηκαν. Νωρίτερα, το πρακτορείο Τζίτζι είχε μεταδώσει την είδηση πως ακούσθηκε έκρηξη και καπνοί έγιναν αισθητοί να υψώνονται από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού, με την ιαπωνική τηλεόραση να επιβεβαιώνει με τις εικόνες της την πληροφορία.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ισχυρότατου σεισμού των 8,9 Ρίχτερ και του τσουνάμι που προκλήθηκε στην Ιαπωνία, είναι τραγικός με 1.400 νεκρούς και αγνοούμενους και 1.128 τραυματίες, αριθμός που σύμφωνα με τις αρχές αναμένεται να ανέβει κατά πολύ τις επόμενες ώρες.

Ο σεισμός, ο οποίος ήταν πολύ μεγάλος και σε χρονική διάρκεια, έγινε αισθητός ως το Πεκίνο, 2.500 χιλιόμετρα δυτικά.

Περισσότεροι από 215.000 άνθρωποι μετακινήθηκαν έως τα ασφαλή καταφύγια στα βόρεια και τα ανατολικά της χώρας, ενώ περίπου 784 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Τουλάχιστον 613 άνθρωποι χάθηκαν σε διάφορες περιοχές του βορειοανατολικού τμήματος της χώρας, ενώ μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και οι 200 σοροί που βρέθηκαν στην παραλία του Σεντάι, στη βορειοανατολική επαρχία του Μιγιάγκι, έπειτα από την επέλαση του ύψους 10μ παλιρροϊκού κύματος που ακολούθησε τη σεισμική δόνηση.

Ισχυροί μετασεισμοί, πάντως, καταγράφηκαν και μετά την κύρια δόνηση των 8,9 Ρίχτερ. Σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία ένας ισχυρός μετασεισμός 6,7 Ρίχτερ (6,2 σύμφωνα με το USGS) σημειώθηκε σήμερα στις 04.00 τοπική ώρα (21.00, χθες, ώρα Ελλάδος) στην περιοχή της Νιιγκάτα. Παράλληλα σεισμικές δονήσεις έως και 6,8 Ρίχτερ έχουν αναφερθεί στις ανατολικές ακτές της νήσου Χόνσου, όπως μεταδίδει σήμερα το αμερικανικό Ινστιτούτο, ενώ τουλάχιστον πέντε μετασεισμοί έντασης μεγαλύτερης των 5,5 Ρίχτερ καταγράφηκαν μέσα σε μία ώρα περί το μεσημέρι (05.00 ώρα Ελλάδος).

Στο μεταξύ, ο αριθμός των κτισμάτων που καταστράφηκαν ολοσχερώς, ή εν μέρει, ανέρχεται στα 3.400, σύμφωνα με το πρακτορείο Κιόντο, ενώ στην εκτεταμένη ζώνη των καταστροφών, περίπου 5.57 εκατ. νοικοκυριά παραμένουν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα και 600.000 χωρίς πόσιμο νερό.

Ο συναγερμός για τσουνάμι διατηρείται σε ολόκληρη την επικράτεια, καίτοι σε μικρότερο βαθμό σε κάποια από τα παράλια.

Πηγή Πρώτο Θέμα

Σχόλια