Τσουνάμι – Ιαπωνία: εκατοντάδες οι νεκροί

2
73

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε πετροχημικό εργοστάσιο κοντά στην πόλη της Σεντάι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, λίγες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περιοχή αυτή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η έκρηξη σημειώθηκε σε τεράστιο εργοστάσιο της Σιογκάμα, γειτονικής κωμόπολης της Σεντάι, και οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν το εργοστάσιο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, λίγο νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Jiji μετέδωσε ότι σε ακτή της Σεντάι, στη βορειοανατολική νομαρχία του Μιγιάγκι, βρέθηκαν 200 ως 300 πτώματα μετά το πέρασμα ενός τσουνάμι.

Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για τις σορούς κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι πνίγηκαν στο παλιρροϊκό κύμα των 10 μέτρων που σάρωσε τη ζώνη αυτή, συμπληρώνει το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Στο μεταξύ, τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα στη Χαβάη μεταδίδουν ότι σήμερα ξεκίνησαν να πλήττουν τις ακτές της τα πρώτα κύματα του τσουνάμι, που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία.

Οι αρχές της Χαβάης είχαν δώσει εντολή για την εκκένωση των παράκτιων περιοχών μερικές ώρες μετά τον σεισμό στην Ιαπωνία, όταν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στο μεγαλύτερο μέρος του Ειρηυνικού, συμπεριλαμβανομένης της βόρειας Καλιφόρνιας και του Όρεγκον.

Για το econews

Newslink Hellas

2 Σχόλια

Comments are closed.