Κορώνεια: πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

0
1

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προωθεί πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών και φορέων για την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας, συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ota.gr, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας καλείται να ορίσει επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει τις εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ώστε να αναλάβουν, στη συνέχεια, δράσεις ευαισθητοποίησης σε σχολεία, κόμματα, φορείς, επιμελητήρια, γραφεία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μερίδα περιφερειακών συμβούλων εκφράζει επιφυλάξεις σχετικά με το ύψος του προγράμματος και τη σκοπιμότητα υλοποίησής του, δεδομένης της παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος της παράταξης «Οικολογία – Αλληλεγγύη» Δήμητρα Γωγάκου, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Δεν περιμέναμε αυτό το πρόγραμμα καθώς από τη στιγμή που η χώρα μας παραπέμφθηκε για την Κορώνεια δεν γνωρίζουμε αν θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση του συνολικού master plan για τη διάσωση της λίμνης».

 

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια