Προτάσεις Τατούλη για για τα οικοσυστήματα της Πελοποννήσου

0
34

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Έγγραφη παρέμβαση προς την υπουργό Περιβάλλοντος, με αφορμή την απόφαση της κ. Μπιρμπίλη για την αναστολή τόσο της χορήγησης οικοδομικών αδειών όσο και της εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στην περιοχή του όρους Μαινάλου, έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, ο κ. Τατούλης επισημαίνει την πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να αναλάβει πρωτοβουλία, συνεργαζόμενη με το ΥΠΕΚΑ, για τη σύνταξη και την υλοποίηση ολοκληρωμένης πολιτικής για τη διαχείριση των αξιόλογων οικοσυστημάτων της Πελοποννήσου.

Όπως τονίζει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης, στόχος της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα εξασφαλίζει αφενός την προστασία των οικοσυστημάτων και αφετέρου θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μιας οικονομίας με επίκεντρο το ίδιο το οικοσύστημα.

«Μια τέτοια προσέγγιση, που πέρα των απαγορεύσεων θα περιέχει όρους και προϋποθέσεις για ανάπτυξη με σεβασμό στη φύση», προσθέτει, «μπορεί να εξασφαλίσει την ευρεία κοινωνική συναίνεση, χωρίς την οποία καμία περιβαλλοντική ή χωροταξική πολιτική δεν έχει τύχη να υλοποιηθεί».

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια