Λαχανόκηπος στη στέγη σούπερ μάρκετ

0
65

Περιωάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε λαχανόκηπο μετατράπηκε η στέγη του σούπερ μάρκετ Thornton’s Budgens στο βόρειο Λονδίνο, χάρη σε μια ομάδα φιλόδοξων εθελοντών που οραματίζονται μια πράσινη πόλη.

Το project, που ονομάζεται «φαγητό από τον ουρανό», βασίζεται στις αρχές τις βιώσιμης κηπουρικής και ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, όταν ένας γερανός σήκωσε στην ταράτσα του σούπερ μάρκετ 10 τόνους χώμα και 300 πράσινα κουτιά ανακύκλωσης.

Τώρα ο κήπος παράγει αρκετά λαχανικά που πωλούνται στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ κάθε Παρασκευή, ενώ οι εθελοντές κέρδισαν το κοινοτικό βραβείο «Άνθρωποι και Περιβαλλοντικά Επιτεύγματα».

Στον λαχανόκηπο καλλιεργούνται, μεταξύ άλλων, φασόλια, πατάτες, λάχανα, μπρόκολα, λουλούδια, ακόμα και φράουλες και βατόμουρα. Παράλληλα υπάρχει ένας χώρος όπου γίνεται κομποστοποίηση.

Οι συνθήκες είναι ιδανικές για τα φυτά. Η ζέστη από τη θέρμανση και τον φωτισμό του σούπερ μάρκετ φτάνει στη στέγη, προστατεύοντας τους σπόρους τη βαρυχειμωνιά, ενώ τα CD που κρέμονται από τον φράχτη περιμετρικά της ταράτσας, αποτρέπουν τα περιστέρια.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια