Τα νέα του «Νηρέα»!

0
25

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

O “Νηρέας”, σαν γνήσιος υιός του Ωκεανού, σύντομα θα κολυμπάει και πάλι στις ελληνικές θάλασσες και θα ξεκουράζεται στις αγαπημένες του σπηλιές. Ο “Νηρέας” των Κυθήρων, ο οποίος εδώ και 3 εβδομάδες βρίσκεται στο Κέντρο Περίθαλψης της MOm στην Αλόννησο, ανταποκρίνεται περίφημα στη θεραπεία του. Έχει ξεπεράσει τα 40 κιλά, καταναλώνει 6 κιλά ψάρια τη μέρα και την περισσότερη ώρα κολυμπάει στη πισίνα του Κέντρου.

Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η φαρμακευτική του αγωγή και μόλις περάσει με επιτυχία τις κτηνιατρικές και αιματολογικές του εξετάσεις θα είναι έτοιμος να μας αποχαιρετίσει!!!

Στην ελληνική μυθολογία σύζυγος του Νηρέα ήταν η Ωκεανίδα, και μαζί απέκτησαν τις Νηρηίδες, τουλάχιστον 50! Το ίδιο ευχόμαστε κι εμείς στο μικρό “Νηρέα”, μετά την επιστροφή του στο φυσικό του περιβάλλον!

Η περίθαλψη αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και σίγουρα την πιο δύσκολη δράση που υλοποιεί η MOm τα τελευταία 22 χρόνια και αφορά στην προστασία της απειλούμενης με εξαφάνιση μεσογειακής φώκιας.

Οι υψηλές απαιτήσεις που έχει η περίθαλψη μιας monachus monachus τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε οικονομικούς πόρους, κάνουν επιτακτική την ανάγκη υποστήριξης της MΟm.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια