Φόρος ρύπανσης στην Αυστραλία

0
11

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Παρά τις αντιδράσεις και την «λαϊκή οργή» που προκάλεσε ο φόρος ρύπανσης, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου, που υπολογίζεται ότι θα επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών κατά $300 το χρόνο.

Αναφερόμενη στη πρόσφατη δυσμενή σφυγμομέτρηση, μετά την αναγγελία του μέτρου, η πρωθυπουργός της χώρας Τζούλια Γκίλαρντ, κατηγόρησε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Τόνι Άπμποτ για εκφοβιστική εκστρατεία γύρω από το θέμα.

Αμέσως μετά τη συνάντησή της στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, η κ. Γκίλαρντ δήλωσε ότι είναι πολύ εύκολο να κάνει κάποιος αυτό που κάνει σήμερα ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, ο οποίος συστηματικά φοβίζει τους ψηφοφόρους.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι είναι βέβαιη ότι ο αυστραλιανός λαός θα αντιληφθεί ότι ο φόρος ρύπανσης είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την οικονομική μεταρρύθμιση που θα συμβάλει να αντιμετωπιστούν οι κλιματολογικές αλλαγές.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τελευταία σφυγμομέτρηση του οργανισμού Newspoll για λογαριασμό της εφημερίδας The Australian, η δημοτικότητα της κυβέρνησης σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ, ενώ κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες υποχώρησε σε διάστημα δύο μόνο εβδομάδων και η δημοτικότητα της πρωθυπουργού Τζούλιας Γκίλαρντ!

Εντυπωσιακή πτώση σημείωσε και η δημοτικότητα της πρωθυπουργού, που από 53%, που έλαβε στην τελευταία σφυγμομέτρηση, κατρακύλησε στο 42%.

Πηγή Πρώτο Θέμα

Σχόλια