Βόλος: πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν

0
94

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Νέο Κανονισμό Καθαριότητας για το νέο και ενιαίο Δήμο Βόλου ετοιμάζει η Δημοτική Αρχή.

Ήδη ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Βόλου Χαράλαμπος Τσαμπάζης έχει ετοιμάσει μαζί με την υπηρεσία τις προτάσεις του για τις διατάξεις με τα αντίστοιχα πρόστιμα που θα περιλαμβάνει ο νέος Κανονισμός και τις έχει παραδώσει στο Δήμαρχο Π. Σκοτινιώτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ταχυδρόμος».

Πριν την εισαγωγή του για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο μέσα στον ερχόμενο ή τον επόμενο μήνα ο νέος Κανονισμός θα έλθει προς συζήτηση στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου και των εννέα Αντιδημάρχων.

Στον υπό έγκριση νέο Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Βόλου περιλαμβάνονται τα παρακάτω, εκτός των άλλων, πρόστιμα:

– Ο παραβάτης που εντοπίζεται ως υπεύθυνος για την μετακίνηση κάδου απορριμμάτων θα του επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 50 ευρώ.

– Ο παραβάτης που εντοπιστεί για την εναπόθεση σακούλας απορριμμάτων εκτός κάδου θα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο ύψους 30 ευρώ.

– Όσοι εναποθέτουν χύδην απορρίμματα εκτός του κάδου απορριμμάτων θα τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο ύψους 50 ευρώ.

– Όσοι εγκαταλείπουν ογκώδη αντικείμενα από κατεδάφιση (μπάζα) δίπλα από τους κάδους απορριμμάτων ή έξω από μονοκατοικίες χωρίς προηγουμένως να έχουν μεριμνήσει να ειδοποιήσουν και να συνεννοηθούν με την αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου για την απομάκρυνσή τους τότε θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 50 ευρώ.

– Όσοι εγκαταλείπουν έξω από τα σπίτια τους ή τα διαμερίσματα των πολυκατοικιών που διαμένουν τα ξύλινα κουφώματα ή τις πόρτες προκειμένου να τα αντικαταστήσουν με καινούργια, τότε οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 50 ευρώ.

– Εγκατάλειψη τοξικών απορριμμάτων έξω από μονοκατοικίες ή διαμερίσματα το πρόστιμο που θα επιβάλλεται θα είναι ύψους 500 ευρώ.

– Όταν εντοπίζεται πολίτης να προκαλεί φθορά στον αστικό εξοπλισμό του Δήμου ( κάδοι απορριμμάτων, καλαθάκια κ.α.) τότε θα του επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

-Η ρύπανση πάνω στα ειδικά διαφημιστικά ταμπλό του Δήμου θα τιμωρείται με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

– Η παράνομη στάθμευση δίπλα από κάδους απορριμμάτων που θα εμποδίζει την απρόσκοπτη αποκομιδή τους θα τιμωρείται με πρόστιμο ύψους 60 ευρώ.

– Οικόπεδα ιδιωτών που δεν καθαρίζονται θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 50 ευρώ.

– Ιδιώτες που εγκαταλείπουν Ι.Χ. αυτοκίνητα, μηχανές ή σκάφη σε κοινόχρηστους χώρους θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ

– Παράνομη τοποθέτηση διαφήμισης επί του πεζοδρομίου θα τιμωρείται με 100 ευρώ.

– Δημότες που ευθύνονται για τη ρύπανση μνημείων, αγαλμάτων, πάρκων, παιδικών χαρών, χώρων πρασίνου κ.λ.π. θα τιμωρούνται με πρόστιμα που θα κυμαίνονται από 500 – 3.000 ευρώ. Τα πρόστιμα διπλασιάζονται στις περιπτώσεις εκείνες που οι υπαίτιοι είναι υπότροποι.

Διευκρινίζεται ότι ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου θα αφορά και στους πρώην Δήμους και νυν Δημοτικές Ενότητες Νέας Ιωνίας, Αγριάς, Αισωνίας, Ιωλκού, Πορταριάς, Αρτέμιδος, Νέας Αγχιάλου και Μακρινίτσας.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια