Θεσσαλονίκη: διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μια πρωτοπόρα και διαδραστική έκθεση, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα φιλοξενείται από σήμερα, Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 μέχρι τα τέλη Ιουνίου στο Περίπτερο 2 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Η έκθεση «Ο πλανήτης σε χρειάζεται» έχει σχεδιαστεί από το Μουσείο Φυσικών Επιστημών του Λονδίνου και εξερευνά το πώς η επιστήμη και η τεχνολογία μπορούν να μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μεταβαλλόμενου πλανήτη μας.

Η χρήση πολυμέσων (multimedia) και ο σχεδιασμός των εφαρμογών που περιλαμβάνονται σε αυτήν προσφέρουν μία μοναδική διαδραστική εμπειρία και την καθιστούν ως την πιο ελκυστική και πρωτοποριακή “άφιξη” που υποδέχθηκε ποτέ το ελληνικό κοινό. Η νέα τεχνολογία,το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και το μοναδικό design της, την κατέταξαν υποψήφια για το διεθνές βραβείο εσωτερικού design FX AWARD.

Μέσα από τις θεματικές ενότητες της έκθεσης, που συνδέονται με την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου, όπως το νερό, η τροφή, η μετακίνηση και τα κτίρια και με τη βοήθεια ηχητικών εφέ και διαδραστικών παιχνιδιών, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει πολλά ενδεχόμενα της βιώσιμης ζωής στο μέλλον.

Η έκθεση απευθύνεται και είναι διασκεδαστική για ένα ευρύτατο κοινό, κάθε ηλικίας, όπως δείχνει και η ανταπόκριση που είχε σε διάφορες χώρες του κόσμου, έχοντας προσελκύσει περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες.

«Ο πλανήτης σε χρειάζεται» συνδιοργανώνεται από τη HELEXPO και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ACT, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έχει τη στήριξη πολλών περιβαλλοντικών οργανισμών και άλλων ομάδων (Ελληνική Εταιρεία της Φύσης, Καλλιστώ, Κ.Α.Π.Ε., Αρκτούρος και πολλών άλλων).

Ώρες λειτουργίας καθημερινές και σαββατοκύριακα: 9.00-20.00

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια