Με εθελοντές «θα στελεχωθεί» ο Φορέας Διαχείρισης του Δάσους Δαδιάς

0
23

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τέλος στην απαξίωση του Δάσους της Δαδιάς προσπαθεί να βάλει το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Δάσους και οι κάτοικοι που αποφάσισαν πλέον να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, στα κυριότερα προβλήματα συγκαταλέγεται η έλλειψη χρηματοδότησης του Φορέα Διαχείρισης του Δάσους, αλλά και η γενικότερη απαξίωσή που υφίσταται τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποίησε η Διοίκηση του Φορέα αποφασίστηκε να λειτουργήσει σε εθελοντική βάση, ανεξάρτητα από το εάν χρηματοδοτηθεί, προκειμένου να ξεκινήσει σε πρώτη φάση  η ξενάγηση των επισκεπτών οι οποίοι έχουν μειωθεί κατά πολύ τον τελευταίο χρόνο.

«Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να κλείσει τελείως ο Φορέας Διαχείρισης του Δάσους της Δαδιάς, θέλουμε να ξαναζωντανέψουμε τον Φορέα γιαυτό ξεκινάμε πλέον σε εθελοντική βάση» δήλωσε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς Γιώργος Δεμερίδης, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας και της Δημοτικής αρχής ώστε να γίνει το πρώτο βήμα».

Σημειώνεται ότι ο Φορέας Διαχείρισης του Δάσους Δαδιάς έχει υποβάλλει αίτημα για εκταμίευση μιας δόσης ύψους 170.000 ευρώ για μισθούς και λειτουργικά έξοδα, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια