
Οι συγγραφείς του blog έκαναν γραπτή καταγγελία προς το Δασαρχείο Κασσάνδρας, τη διεύθυνση Δασών Πολυγύρου Χαλκιδικής, τον Εισαγγελέα Χαλκιδικής, το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησηςκαι προς κάθε ενεργό πολίτη στην οποία αναφέρουν τα εξής:
Μια η επικείμενη αλλαγή του συντάγματος για τα δάση, μια η αδυναμία ελέγχου και αστυνόμευσης από το δασαρχείο Κασσάνδρας ( είτε γιατί δεν μπορεί, είτε γιατί δεν θέλει……. ) μια οι σύγχρονες ανάγκες Ελλήνων και Αλλοδαπών κατοίκων της περιοχής μας για φθηνή θέρμανση σε περίοδο κρίσης στις τιμές των καυσίμων και οικονομικής ανέχειας γενικότερα και τέλος η ατιμωρησία ( τιμωρία με πολύ μικρές ποινές αν συλληφθούν ) έχει φέρει πολλούςσυμπολίτες μας στο νέο χόμπι της ανεξέλεγκτης χωρίς άδεια υλοτομίας.
Μια βόλτα στο δάσος με αυτοκίνητο ακόμη και από τον ασφάλτινο δρόμο Κασσανδρινού – Πολυχρόνου είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος την συνεχιζόμενη καταστροφή του δάσους.Αλυσοπρίονα , 4Χ4 αγροτικά φορτηγάκια με εργάτες και συρματόσχοινα 200 μέτρων, ΙΧ αυτοκίνητα ακόμη και μπουλτόζες !!!!! έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα καταστροφής δάσους, συλλογής ξύλων και ιδιοποίησης εκτάσεων.
Πού είναι οι ελεγκτικές αρχές ; Ανύπαρκτες… Οι Δασοφύλακες ? καταργήθηκαν….. Είναι άραγε τόσο δύσκολο να βρεθούν οι ένοχοι επ’άυτοφορο; Όχι βέβαια ….. αν κάποιος δεν φοράει ωτοασπίδες και κυκλοφορήσει στο δάσος θα ακούσει πολλά αλυσοπρίονα να δουλεύουν… Ακούγονται χιλιόμετρα μακρυά. Πρέπει όμως να θέλει να ενεργήσει… και όχι να περιμένει να διαρπαχτεί το έγκλημα και μετά να διαπραγματευτεί την νομιμοποίηση της έκτασης κάτω από το τραπέζι….
Πώς ενεργούν οι «υλοτόμοι» της Κασσάνδρας ; Θεωρητικά τεμαχίζουν τα καμμένα-ξερα πεύκα και τα μεταφέρουν στα χωριά προς πώληση ή προς προσωπική χρήση. Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχουν καμμένα πεύκα από την φωτιά του 2006. Τελείωσαν αυτά που παίρνονται εύκολα και αυτά που υπάρχουν ακόμη βρίσκονται μέσα σε χαράδρες. Πως λοιπόν βρίσκονται ξερά δένδρα ;
Πώς μπορεί ο ενσυνείδητος πολίτης να ενεργήσει; Καταγγέλλοντας στις υπηρεσίες επώνυμα; Ποιός θα τολμούσε άραγε; Τι θα συμβεί άραγε μετά από μία καταγγελία; Θα απειληθεί φυσικά ότι θα γίνει έλεγχος πρώτα στον ίδιο. Μετά θα διαρρεύσει η καταγγελία στην τοπική κοινωνία για να τιμωρηθεί έτσι γιατί συκοφάντησε ώστε να ανακαλέσει και να σταματήσει.
Ειναι άραγε επάγγελμα η υλοτομία στην Κασσάνδρα; Οχι φυσικά. Κάθε ξύλο που πωλείται παράνομα , κλέβει την ψωμί του υλοτόμου στην βόρεια Χαλκιδική που δεν έχει το τουριστικό εισόδημα της Κασσάνδρας. Να αναφερθούμε στα καμμένα δένδρα
που πωλήθηκαν για 16.000 ευρώ μετά από πλειστηριασμό της νομαρχίας Χαλκιδικής;
Δεν είναι νέο… είναι η Ελληνική πραγματικότητα…….
Δημιουργήσαμε αυτό το blog για την ανώνυμη καταγγελία στις αρμόδιες αρχές όλων των παραπάνω και καλούμε κάθε ενσυνείδητο πολίτη να ενεργήσει γνωστοποιώντας κάθε κακόβουλη ενέργεια που γνωρίζει με την ανάρτηση φωτογραφίας και σχολίου ώστε οι αρχές να μπορούν να ενεργήσουν ( αν το θέλουν και μπορούν ….. )
Οι καταγγελίες θα γίνονται ανώνυμα αλλά δεν θα αναφέρονται κατά προσώπων .
Ας αφήσουμε τους δημόσιους υπαλλήλους-λειτουργούς να αποδείξουν τις τίμιες και καλές προθέσεις τους και να δικαιολογήσουν την αντίθεσή τους στις νέες περικοπές μισθών που έρχονται”.