Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: νέες κινητοποιήσεις από 8 Μαρτίου

0
2

Περιβάλλον-Ενέργεια- Οικολογία.

Με στάση εργασίας αύριο και 24ωρη απεργία την Τετάρτη συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίοι αντιδρούν στο νόμο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, αύριο Τρίτη προχωρούν σε στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 12 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Η κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς κλιμακώνονται την Τετάρτη, με 24ωρη απεργία σε ηλεκτρικό, μετρό, τραμ και τρόλεϊ, σύμφωνα πάντα με όσα έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα.

Στην κινητοποίηση δεν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ– δηλαδή στα λεωφορεία- οι οποίοι έχουν προγραμματίσει δημοψήφισμα την ημέρα της απεργίας, προκειμένου να καθορίσουν την τελική τους στάση.

Τα σωματεία των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ, μετρό, τραμ και τρόλεϊ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία καλούν τους εργαζομένους στις συγκοινωνίες να συμμετάσχουν στην απεργία και στη κοινή συνέλευση – συγκέντρωση της 9ης Μαρτίου.

«Η απόφαση αυτή έχει να κάνει με την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, που υπό την καθοδήγηση της τρόικας συνέταξε και ψήφισε με διαδικασίες εξπρές έναν νόμο που ισοπεδώνει και διαλύει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών» σημειώνεται στην ανακοίνωση. Τα σωματεία καταγγέλλουν ότι έρχονται νέες αυξήσεις στα κόμιστρα, ακυρώσεις και μειώσεις δρομολογίων, υποχρηματοδότηση του συγκοινωνιακού συστήματος, εξελίξεις οι οποίες όπως λένε, θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση των μέσων μεταφοράς.

Οι συνδικαλιστές δεν αποδέχονται την κατάργηση των συμβάσεων και των κανονισμών εργασίας που προβλέπονται από τον νέο νόμο για τις αστικές συγκοινωνίες και θεωρούν ότι «το πείραμα με τις συγκοινωνίες, είναι το μοντέλο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση σε όλους τους κλάδους και τους τομείς του Δημοσίου, για να καρατομήσει τους εργαζόμενους και να βάλει φουρνέλο στον κοινωνικό τους χαρακτήρα».

Πηγή Newsbeast

Σχόλια