«Πράσινο φως» από τη ΡΑΕ για ηλιοθερμικό έργο στα Χανιά

0
60

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

«Πράσινο φως» δόθηκε από τη ΡΑΕ για το ηλιοθερμικό έργο της εταιρείας Natura Power, που θα κατασκευαστεί στα όρια του δήμου Ακρωτηρίου Χανίων στην Κρήτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Capital.gr, πρόκειται για μια σημαντική επένδυση, καθώς η τεχνολογία των ηλιοθερμικών είναι μια πολλά υποσχόμενη μορφή πράσινης ενέργειας με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης.

Πάνω σε αυτή την τεχνολογία υπάρχουν σχέδια για την αξιοποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας στην έρημο της Καλιφόρνιας, στη Σαχάρα, καθώς και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Η ενέργεια δεν παράγεται απευθείας όπως στα φωτοβολταϊκά αλλά παράγεται θερμότητα μέσω παραβολικών κατόπτρων που χρησιμοποιείται σε στροβίλους.

Η αίτηση υπεβλήθη από την Natura Power, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες συμμετέχει η εταιρεία της P.M.C. που ανήκει στην Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης.

Δηλαδή η εν λόγω επένδυση θα υλοποιηθεί από την υπαγόμενη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Εκκλησία της Κρήτης.

Ο σταθμός θα εγκατασταθεί στη θέση «χωραφάκια» στα Χανιά, σε έκταση της Μονής Γουβερνέτου, ενώ το ύψος της επένδυσης ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

Ενδιαφέρον για την πράσινη ενέργεια έχει επιδείξει και η Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία  έχει εξασφαλίσει άδειες για εγκατάσταση και λειτουργία τουλάχιστον 8 φωτοβολταϊκών πάρκων, με προβλεπόμενο ύψος επένδυσης 4,5 εκατ. ευρώ.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια