Σύμβολο ελπίδας το κουτάβι που επέζησε μετά την ευθανασία

1
33

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σύμβολο της ελπίδας για όλα τα τετράποδα είναι το κουταβάκι Wall-e, ένα από τα πέντε σκυλάκια που μεταφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο κυνοκομείο της Οκλαχόμα.

Τα πέντε σκυλάκια κατέληξαν στο κυνοκομείο επειδή ο υπάλληλος της αμερικανικής υπηρεσίας για την προστασία των ζώων που τα βρήκε, έκρινε ότι ήταν άρρωστα και έπρεπε να θανατωθούν.

Ωστόσο, οι ενέσεις ευθανασίας (δυο για κάθε σκυλάκι), προφανώς δεν είχαν επίδραση στο κουταβάκι, το οποίο βρέθηκε ζωντανό και καλά στην υγεία του την επόμενη ημέρα.

«Περπατούσε καμαρωτός πέρα δώθε. Με άκουσε που ερχόμουν με το αυτοκίνητο, κοίταξε ψηλά και με είδε», δήλωσε την Τετάρτη ο Scott Prall, υπάλληλος της υπηρεσίας για την προστασία των ζώων.

Έκπληκτος, ο Scott Prall μετέφερε το κουτάβι στην κτηνίατρο, η οποία αφού το εξέτασε, δημοσίευσε την ιστορία του σε ιστοσελίδα υιοθεσίας ζώων.

Από τότε εκατοντάδες άνθρωποι τηλεφωνούν και εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την υιοθεσία του μικρού Wall-e, που πήρε το όνομά του από έναν χαρακτήρα του Disney.

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται να τον υιοθετήσουν», δήλωσε η κτηνίατρος προσθέτοντας ότι ψάχνει να βρει το καλύτερο σπίτι για τον Wall-e.

Το αυξημένο ενδιαφέρον για το μικρό κουταβάκι οφείλεται στο γεγονός ότι η ιστορία του είναι μοναδική.

«Του έκαναν δυο ενέσεις ευθανασίας και όμως το σκυλάκι ‘’αναστήθηκε’’. Αυτή είναι θέληση για ζωή», σχολίασε μια γυναίκα που ενδιαφέρεται να το υιοθετήσει.

Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο στις ΗΠΑ περίπου 8 εκατομμύρια αδέσποτα καταλήγουν στα κυνοκομεία. Σχεδόν τα μισά από αυτά υποβάλλονται σε ευθανασία.

Για το econews

Newslink Hellas

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. aparadekto ayto me tis eythanasies se ygih zwa yparxoyn kai oi steirwseis dhladh toys axrhstoys anthrwpoys den toys kanoyn tipota kai kanoyn sta zwakia ;aman pia

Comments are closed.