«Οι Πρεσβευτές της Ανακύκλωσης» επιστρέφουν στο σχολείο

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μετά την εκπαίδευση 3.500 μαθητών κατά την πρώτη χρονιά υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πρεσβευτές της Ανακύκλωσης» σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής, τα super markets My Market αποφάσισαν να το υλοποιήσουν και φέτος, απευθυνόμενοι σε δασκάλους, γονείς και παιδιά της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση της γειτονιάς.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου, α” & β” δημοτικού και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2009 – 2010, εκπαιδεύτηκαν μέσα από αυτό 3.500 μαθητές, πετυχαίνοντας τόσο τον ενθουσιασμό των παιδιών, όσο και την ένθερμη αποδοχή της πρωτοβουλίας από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το πρόγραμμα «Πρεσβευτές της Ανακύκλωσης» μέσα από ένα εξαιρετικό υλικό και βιωματικό παιχνίδι έχει ως στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των μαθητών σχετικά με το περιβαλλοντικό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τη μελέτη του τρίπτυχου της λύσης: Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση. Σημαντική ήταν και η συμμετοχή στον ομότιτλο Σχολικό Διαγωνισμό στον οποίο οι μικροί μαθητές συμμετείχαν με 310 ομαδικά έργα ζωγραφικής. Τα 10 καλύτερα βραβεύτηκαν από τα καταστήματα My market σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης Athens In Action. Το βραβείο για κάθε διάκριση ήταν μία συλλογή από τίτλους βιβλίων περιβαλλοντικού περιεχομένου για τη σχολική βιβλιοθήκη.

Έτσι λοιπόν οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών, Σούλα Ανακυκλωσούλα και Διονύσης Διαχωρίσης, επιστρέφουν στα σχολεία για ένα συναρπαστικό παιχνίδι γνώσης και διασκέδασης μαζί!

Το Πρόγραμμα υποστηρίζει η εταιρία Rolopack AEBE και οι σακούλες απορριμμάτων EL EF, οι οποίες προσφέρουν ένα μέρος των εσόδων τους για να χτιστεί ένα σπίτι για τα παιδιά του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η πραγματοποίησή του προγράμματος γίνεται σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Quality Net Foundation και εντάσσεται στο θεσμό του «Μαραθωνίου Περιβάλλοντος», μια πρωτοβουλία του Οργανισμού για την προώθηση της Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια