Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν τα φιλοζωικά σωματεία

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ζητούν να συναντήσουν, με επιστολή τους, τα μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων, με στόχο να τον ενημερώσουν για τις προτάσεις τους.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, αν οι προτάσεις τους υλοποιηθούν «θα οδηγήσουν στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα ζώα στη χώρα μας, θα βελτιώσουν την εικόνα της και θα βάλουν τέλος στον διεθνή διασυρμό της».

«Παρά τις προσπάθειές μας και τις καλές προθέσεις των αρμοδίων με τους οποίους διατηρούμε επαφή, κάποια από τα αιτήματά μας καθυστερούν να υλοποιηθούν, ενώ πολλά βρίσκονται ακόμη σε πρωτόλειο στάδιο. Συνέπεια της καθυστέρησης αυτής είναι η εξακολούθηση της διαπόμπευσης της χώρας μας και η μεγάλη ζημιά που έχει σαν αποτέλεσμα στον τουρισμό μας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Θεωρούμε ότι η χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και προάγει την «πράσινη ανάπτυξη» είναι καιρός να σταματήσει να αναλώνεται σε ευχολόγια και υποσχέσεις και να δείξει έμπρακτα τον απαιτούμενο σεβασμό προς τη φύση και τη ζωή σε όλες της τις μορφές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων αποτελείται από 110 ενεργά ζωοφιλικά σωματεία και δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την κατοχύρωση των δικαιωμάτων και την ευζωία των ζώων, της ήμερης και της άγριας πανίδας.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια