Έργασις Τεχνική ΑΕ: δημόσιο έργο για διαχείριση απορριμμάτων στην Κροατία

0
31

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η εταιρεία Έργασις Τεχνική ΑΕ ανέλαβε την κατασκευή νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) και την αποκατάσταση του παλαιού, στην περιφέρεια Μπικάρατς της Κροατίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές», το έργο ύψους 5,315 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται εξ” ολοκλήρου από τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας ISPA, όπως δήλωσε ο πρόεδρος τις εταιρείας Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου.

Η Έργασις Τεχνική ΑΕ ανέλαβε το έργο έπειτα από διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού και η κατασκευή των εργασιών εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2011.

Την έναρξη εργασιών κήρυξε η πρωθυπουργός της Κροατίας Γιάτρανκα Κόσορ, στη διάρκεια ειδικής τελετής.

Με το συγκεκριμένο έργο θα καλυφθούν οι ανάγκες των 120.000 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Μπικάρατς, επισήμανε ο κ. Παπαϊωάννου.

Η εταιρεία επίσης συμμετέχει στο διαγωνισμό κατασκευής του ΧΥΤΑ στην πόλη Ριέκα και στις 9 Μαρτίου θα υποβάλλει την προσφορά της.

Ο κ. Παπαιωάννου ανέφερε ότι η εξωστρέφεια της εταιρείας «εκδηλώθηκε» πριν από τρία χρόνια, όταν συμμετείχε σε διαγωνισμούς στη Σερβία, τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ, το Κόσοβο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Κροατία.

Πριν από ένα μήνα, ολοκλήρωσε συμβόλαιο ύψους 3 εκατ. ευρώ στο Κόσοβο, το οποίο φορούσε την αποκατάσταση 8 παλαιών Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), έργο που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ.

Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η εταιρεία μετέχει σε δύο διαγωνισμούς.

Η Έργασις Τεχνική ιδρύθηκε το 2002 από τους ηλεκτρολόγους-μηχανικούς Πελαγία Ιωαννίδου και Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο κατασκευής δημόσιων και ιδιωτικών έργων, αναλαμβάνοντας κατασκευές έργων προστασίας περιβάλλοντος, υδραυλικών, οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών έργων, διαθέτει γραφεία στην Κροατία και το Κόσοβο, ενώ δεν αποκλείεται, σύντομα, να ανοίξει γραφείο και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια