Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ΔΕΗ: απέτυχε το πρόγραμμα λέει ο Σταύρος Καλαφάτης

0
7

 Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Για αποτυχία του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ και εξαπάτηση των πολιτών έκανε λόγο ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την τρίτη, κατά σειρά, παράταση ένταξης στο πρόγραμμα που έδωσε η Επιχείρηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε τα εξής:

«Η τρίτη κατά σειρά παράταση για ένταξη των ενδιαφερόμενων καταναλωτών στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), αυτή τη φορά έως τις 31 Μαρτίου 2011, έρχεται να επιβεβαιώσει τις επιφυλάξεις ως προς τα οικονομικά κίνητρα και το γραφειοκρατικό χαρακτήρα της διαδικασίας, που έγκαιρα διατύπωσε η Νέα Δημοκρατία.

Αλήθεια, η σημερινή παράταση δίνεται λόγω της αύξησης του ρυθμού υποβολής αιτήσεων και του ενδιαφέροντος των καταναλωτών, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, ή αντίθετα, λόγω ακριβώς του μειωμένου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε ως σήμερα;

Η πραγματικότητα είναι ότι το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, αφενός δεν είναι από μόνο του ικανό να αντισταθμίσει το πλήγμα που επέφεραν οι αλλεπάλληλες έμμεσες αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και αφετέρου ότι το πρόγραμμα δεν λειτούργησε, αφού, ενώ υπολογιζόταν ότι μέχρι το Δεκέμβριο του 2010 θα ενταχθούν σ’ αυτό περισσότεροι από 1 εκ. καταναλωτές, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μέχρι σήμερα, ο αριθμός διαμορφώνεται στις 295.000.

Η κυβέρνηση θα πρέπει, ωστόσο, να προβληματιστεί και να αναρωτηθεί σε τι οφείλεται το χαμηλό ενδιαφέρον των πολιτών και η αποτυχία του προγράμματος. Μήπως στο ότι, παρά τους επικοινωνιακούς ελιγμούς, οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται την εξαπάτησή τους από τις κοινωνικά άδικες πολιτικές της κυβέρνησης;».

econews

Σχόλια