Παρέμβαση της Παγκόσμιας Τράπεζας για να σωθεί το Πάρκο Σερενγκέτι

0
38

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Εναλλακτική λύση προσφέρει στην Τανζανία η Παγκόσμια Τράπεζα, για να σταματήσει τα έργα κατασκευής αυτοκινητόδρομου στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι.

Σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, ο σχεδιαζόμενος αυτοκινητόδρομος, που θα διασχίζει το βόρειο τμήμα του Πάρκου, θα δημιουργήσει προβλήματα στην ετήσια  μετανάστευση περίπου δυο εκατομμυρίων άγριων ζώων.

Μετά την έκταση που έλαβε το θέμα και λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι προτίθεται να παράσχει χρηματοδοτική βοήθεια στην Τανζανία για την κατασκευή ενός αυτοκινητόδρομου που δεν θα περνά μέσα από το Πάρκο Σερενγκέτι.

«Η Παγκόσμια Τράπεζα προτείνει εναλλακτικές λύσεις που πιστεύουμε ότι μπορούν να συμβάλλουν στους αναπτυξιακούς στόχους της Τανζανίας, διατηρώντας παράλληλα τον μοναδικό χαρακτήρα του Πάρκου Σερενγκέτι, που αποτελεί μέρος της παγκόσμιας περιβαλλοντικής κληρονομιάς», δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Τανζανία, την Ουγκάντα και το Μπουρούντι.

Τα κέρδη της Τανζανίας από τον τουρισμό αυξήθηκαν κατά 11,3% το 2010 φτάνοντας το 1,28 δισ. ευρώ, με το Σερενγκέτι να προσελκύει τους περισσότερους τουρίστες συγκριτικά με τα υπόλοιπα πάρκα της Τανζανίας.

Διεθνείς περιβαλλοντικές οργανώσεις αγωνίζονται εδώ και καιρό για να σταματήσουν την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, ζητώντας από την κυβέρνηση της Τανζανίας να εξετάσει άλλες επιλογές.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια