Ηλέκτωρ: έργα διαχείρισης απορριμμάτων 26 εκατ. ευρώ σε Ισπανία & Γερμανία

0
181

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Με δύο νέα έργα σε Ισπανία και Γερμανία συνεχίζεται η επέκταση της εταιρείας Ηλέκτρωρ στη διεθνή αγορά διαχείρισης αστικών απορριμμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».

Η εταιρεία μέλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ανέλαβε την κατασκευή δύο μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων στη Δυτ. Ευρώπη με συνολικό προϋπολογισμό 26 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Ηλέκτωρ έχει αναλάβει και άλλα έργα σε Γερμανία και Κύπρο.

Το πρώτο έργο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Σαν Σεμπαστιάν στη βόρεια Ισπανία.

Η Ηλέκτωρ έχει υπογράψει συμφωνητικό αποκλειστικής συνεργασίας με την κοινοπραξία FCC-Serbitzu-Veolia, η οποία έχει αναδειχθεί ανάδοχος του έργου.

Η συμμετοχή της «Ηλέκτωρ» αφορά το κομμάτι της βιοξήρανσης των απορριμμάτων που θα υλοποιήσει η θυγατρική της Herhof Gmbh, με σύμβαση ύψους 10,7 εκατ. ευρώ και θα είναι δυναμικότητας 205 χιλιάδων τόνων το χρόνο.

Επίσης, θα αναλάβει το τμήμα μηχανικής διαλογής της μονάδας που ακολουθεί μετά τη βιοξήρανση αξίας 10 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο έργο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Ντόρπεν της βορειοδυτικής Γερμανίας.

Η εταιρεία Ηλέκτωρ ανέλαβε την υλοποίηση μονάδας βιοαποβλήτων βιοδιασπώμενων απορριμμάτων, τα οποία παράγουν το βλαβερό για το περιβάλλον μεθάνιο.

Η κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ, θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2011.

Η μονάδα θα επεξεργάζεται 20 χιλιάδες τόνους βιοαπορριμμάτων της επαρχίας Emsland, παράγοντας εδαφοβελτιωτικό και βιοαέριο, το οποίο θα πωλείται στο δίκτυο του φυσικού αερίου.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια