Ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Ελβετίας προωθεί το ΥΠΕΚΑ

0
4
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Θέματα διμερούς ενεργειακής συνεργασίας απασχόλησαν τη συνάντηση που είχαν, σήμερα το πρωί, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης και ο Υφυπουργός Ενέργειας της Ελβετίας, Walter Steinman, παρουσία αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Οι δύο Υφυπουργοί εκδήλωσαν την αμοιβαία πρόθεσή τους για ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδος – Ελβετίας για την ενέργεια, με έμφαση στους τομείς των ΑΠΕ, της Γεωθερμίας και της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας, ιδίως στον τομέα των κτιρίων.

Ο κ. Steinman αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της ενεργειακής πολιτικής για τη χώρα του και στη σημασία που δίνει η Ελβετία στον Ευρωπαϊκό «Νότιο Διάδρομο» φυσικού αερίου και ειδικότερα στον προτεινόμενο αγωγό TAP.

Ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη επένδυση αντιμετωπίζεται με πλήρη διαφάνεια και σε εφαρμογή των σχετικών κανονισμών και Κοινοτικών Οδηγιών, καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας της Ε.Ε. και του ρόλου της Ελλάδας αναφορικά με την διαφοροποίηση των οδεύσεων.

Ο κ. Μανιάτης απεδέχθη την πρόσκληση να επισκεφθεί την Βέρνη, για την περαιτέρω προώθηση της διμερούς ενεργειακής συνεργασίας.

Πηγή ΥΠΕΚΑ

Σχόλια